Miralem fik stjålet næsten alle sine valgplakater: Nu er en mand dømt

En ung mand er idømt bødestraf for at ødelægge valgplakater i Slagelse under kommunalvalget sidste år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En ung mand er tirsdag blevet idømt en bødestraf for at ødelægge valgplakater i Ringparken i Slagelse under kommunalvalget.

Det oplyser DR Sjælland.

Ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er den unge mand på 21 år blevet idømt 800 kroner i bøde og erstatning på 500 kroner.

Den 21-årige og en kammerat var tiltalt for systematisk at have fjernet valgplakater i Slagelse under valgkampen i 2017. Kammeraten kunne dog ikke møde op i sagen i Næstved onsdag, da han er varetægtsfængslet i en anden sag i Aarhus.

Anklager er tilfreds

Senioranklager Rune Jensen argumenterede i retten for, at den unge mand skulle idømmes 14 dages fængsel for sine handlinger – men slap altså med fire dagbøder på 200 kroner.

Den unge mand slap blandt andet for fængsel, da der under retssagen blev rejst tvivl om, hvor mange plakater der egentlig var blevet stjålet.

Miralem Garagic fik stjålet sine valgplakater i Slagelse
Læs også
17 stemmer fra at blive valgt ind - Miralem fik stjålet næsten alle sine valgplakater
Miralem Garagic fik stjålet sine valgplakater i Slagelse
Læs også
17 stemmer fra at blive valgt ind - Miralem fik stjålet næsten alle sine valgplakater

- Jeg er godt tilfreds med rettens afgørelse. Den sender et vigtigt signal om, at man ikke ustraffet kan rive valgplakater ned fra lygtepælene. Helt overordnet har anklagemyndigheden vurderet, at hele processen op til et valg – herunder også at hænge valgplakater op i lokalområdet – udgør et vigtigt grundlag for ytringsfriheden og et demokratisk samfund. Det er en af grundene til, at vi har rejst tiltale efter den bestemmelse i straffeloven, der handler om groft hærværk, lyder det fra Rune T. Jensen, der er senioranklager, i en pressemeddelelse.

17 stemmer fra at blive valgt ind

En af de kandidater, der blev ramt hårdt af tyveriet af valgplakater var Miralem Garagic, der stillede op til valget for Socialdemokratiet til byrådet i Slagelse.

Han fik stjålet omkring 80 plakater under valgkampen - og endte med at være 17 stemmer fra at blive valgt ind. De blev stjålet få timer efter, at de blev hængt op.

Den 21-årige har nægtet sig skyldig under sagen. Han modtog dommen, mens anklagemyndigheden overvejer at anke dommen.

Opdateret
Clock07. nov 2018, kl. 13:48
Opdateret med citat fra senioranklageren.

 


Nyhedsoverblik