Ministerie fastholder lukning af skattecentre

Skatteministeriet oplyser, at der ikke er planer om at annullere lukningen af lokale skattecentre. Kaare Dybvad (Soc. dem.) har dog ikke opgivet håbet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Skattecentrene i Holbæk og Korsør skal lukke ned. Det blev besluttet i 2014.

Siden har en ny plan for organiseringen af Skat dog set dagens lys, og frem mod 2020 skal 2000 nye medarbejdere ansættes.

Ifølge regeringen skal langt de fleste ansættes udenfor hovedstadsområdet.

Den kendsgerning har affødt et spørgsmål til skatteminister Karsten Lauritzen (Venstre) fra det lokale folketingsmedlem Kaare Dybvad fra Socialdemokratiet.

Han har hørt ministerens holdning til, om SKAT fortsat skal opsige lejemålene i de to byer i lyset af det nye medarbejderbehov.

I svaret til Kaare Dybvad fastholder ministeren lukningerne. Der står blandt andet:

- Den omfattende reorganisering af skattevæsnet medfører, at der pågår et større analysearbejde i Skatteministeriet, hvor det skal undersøges nærmere, hvor de nye arbejdspladser med størst fordel kan placeres, sådan at styrelserne får de bedste arbejdsbetingelser og leverer mest mulig værdi for samfundet. I den forbindelse kan det oplyses, at der ikke på nuværende tidspunkt er overvejelser om at annullere den planlagte proces med at fraflytte Holbæk og Korsør.

Svaret får dog ikke Kaare Dybvad til helt at opgive håbet om, at centrene alligevel forbliver åbne.

- Jeg er ærgerlig over, at man ikke er mere positiv over for det. Men verden er heller ikke så god, at vi kan få det første gang, vi spørger om det. Det her er et startsignal til, at os der er lokale, skal prøve at gøre det så nemt som muligt at holde de to centre åbne i Holbæk og Korsør, siger han.

I regeringens planer ligger der også, at SKAT skal opdeles i mindre styrelser, og at i hvert fald en af dem skal placeres uden for København.


Nyhedsoverblik