Minister: "Årets Vildtret" med til at skabe job

Konkurrencen "Årets Vildtret" vil skabe job på Lolland, mener erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er vildt på menuen, når vinderen af "Årets Vildtret" skal findes.

Finalen i den fornemme kokkekonkurencen finder i år sted på Søholt Gods på Lolland søndag den 6. november og tiltækker såvel kokken som publikum fra hele landet, skriver Vejle Amts Folkeblad.

"Årets Vildtret" er ikke bare med til at skabe opmærksomhed omkring maden, men skaber også job på hele Lolland, og erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen, valgt til Folketinget i Hedenstedkredsen, er da heller ikke i tvivl om værdien af "Årets Vildtret"

- Den store opmærksomhed om "Årets Vildtret" viser det store potentiale i både lokalt, producerede danske fødevarer, og den sublime madkunst, som kokke fra hele landet mestrer.

- Hvis vi skal skabe endnu mere liv og vækst i vores landdistrikter, så er det vigtigt, at vi bruger alle de kræfter, som lokalt kæmper for at skabe nye job - det gælder i landbruget, lokale produktionsvirksomheder og ved at tiltrække danske og udenlandske gæster til unikke restauranter over hele landet, siger Troels Lund Poulsen.

Konkurrencen har været holdt hvert år siden 2011, og finalisterne skal i år dyste om at fremstille den bedste ret af vildt nedlagt af jægere fra jagtparaden på Søholt Gods, der er kendt for dets jagttraditioner.

Som det ekstra krydderi får deltagerne grøntsager fra lokale producenter, samt blandt andet sukkerroer, rå mælk og øl fra Krenkerup Gods.

Søholt Gods er et godt eksempel på nye arbejdspladser . Godset har således siden 2014 leveret vildt til Fælleskøkkenet i Sakskøbing, som udvikler delikate vildretter. Fælleskøkkenet uddanner såvel egne medarbejdere som medarbejdere hos de lokalt, godkendte vildtslagterier. Dermed kan vildtet indgå i storkøkkenernes tilberedning af nye retter, og har da også allerede givet arbejdspladser i lokalområdet. Der er interesse for videndeling i både Sønderjylland og Nordsjælland.

Konkurrencen har til formål at gøre danskerne opmærksomme på jagt og de smagfulde og det forskelligartede vildt, der findes i naturen.

I 2015 var det Yasser Naz, der er souschef på Svinkløv Badehotel, der vandt kokkekonkurrencen foran fem kollegaer ved finalen i København.

Her bestod menuen af Grillet vildand, confit af andelår, indmad med brændte løg, saltede grøntsager med Kimchi.


Nyhedsoverblik