Midtsjællandske sheiker på vej på eventyr

Syv unge mænd fra Midtsjælland skal de næste fem dage på tur gennem Europa. Ni lande skal de igennem i de over 20 år gamle Volvo’er, de har sat i stand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er de allersidste detaljer, der er ved at blive justeret. I de sidste to måneder har syv unge mænd fra Slagelse og Sorø knoklet for at gøre to gamle Volvo’er klar.

I morgen søndag den 24. juli drager de afsted mod Padborg for at deltage i det alternative racerløb Carbage Run. Her gælder det ikke om at komme først i mål – tværtimod.

I løbet af fem dage skal de køre 2.500 kilometer gennem ni lande, bl.a. Tyskland, Holland, Frankrig og Østrig. Undervejs skal de løse forskellige sjove opgaver. Sidste år var en af opgaver at få fat i en positiv graviditetstest i Ungarn. Her deltog de syv mænd også, så forventningerne til løbet i år er høje.

- Det bliver en fuldstændig fantastisk tur gennem steder i Europa, du ikke ville se, hvis ikke du var med i det her løb, siger Joachim Carlsen, der er en af de syv deltagende unge mænd.

Sheiker i Volvo

En af hovedreglerne i Carbage Run er, at de biler, man skal køre rundt i, skal være mindst 15 år gamle, og så skal de være godt dekoreret. De syv unge mænds Volvo’er er fra henholdsvis 1984 og 1994 – og så har de pyntet dem, som de ligner de Rolls-Royces.

- Vi har fået printet figuren på kølerhjelmen i en 3D-rpinter, så har vi lavet fronten ud af skum, og så har vi lavet en kølergrill trælægter og isoleringstape , siger Joachim Carlsen.

Derudover er de to biler blev iklædt guldfolie med glimmer, der er blevet installeret ekstra store højtalere, blinkende LED-lys og ikke mindst en røgkanon, så der kommer ekstra meget røg ud af udstødningen.

De syv mænd selv er klædt i hvidt med tørklæde, for de ville nemlig være sheiker.

- Det er sjovt at være noget, man ikke er til hverdag, og vi kunne godt tænke os at være oliesheiker. Og en rig oliesheik, han har en guld Rolls-Royce, siger Joachim Carlsen.

Fælles interesse

De syv venner kender efterhånden hinanden rigtig godt. Et er, at de er fra samme område, men de har også fundet sammen på grund af deres fælles passion – biler.

- Vi er nogle bilentusiaster, der har mødt hinanden gennem nogle forskellige events og biltræf, og så har vi fundet ud af, at vi går godt i spænd, fortæller Joachim Carlsen.

Og der er ingen tvivl om, at de unge mænd er glade for biler. Planlægningen til løbet begyndte allerede for et år siden, og så har hver bil kostet minimum 20.000 kroner at sætte i stand.

I morgen starter turen kl 14.30 fra stop 39 i Slagelse. Herfra går turen til Padborg, hvor de tager en enkelt overnatning, før det for alvor går i gang på mandag den 25. juli. Carbage Run varer så de næste fem dage frem til fredag den 29. juli.


Nyhedsoverblik