Medlem af Fair Spildevand: Det er dybt urimeligt

Aleks Kristiansen fra Terslev har meldt sig ind i foreningen Fair Spildevand. Han er nemlig en af dem, der har fået af påbud af Faxe Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Aleks Kristiansen risikerer snart at stå med en regning på mange tusinde kroner.

Han har nemlig fået et påbud fra kommunen om, at han skal tilsluttes spildevandsanlægget. Det har han fået, selvom hans nuværende anlæg er lovligt, og kommunen ikke har bevist, at han rent faktisk forurener.

- Jeg har en lovlig løsning i dag, men pludselig så er jeg nærmest kriminel, uden at de egentlig ved, om jeg forurener eller ej, siger han til TV ØST.

Regning på 100.000 kroner

Aleks Kristiansen kan risikere at ende med en regning på op mod 100.000 kroner. Det betyder, at han muligvis må sætte sin drøm om at åbne en maskinstation på standby.

-  Det føler jeg ikke er rimeligt, hvis man ikke ved, om vi forurener. Selvfølgelig skal vi ikke forurene, men jeg mener samtidig, at så må de komme og bevise, at vi forurener, siger Aleks Kristiansen til TV ØST.

Han håber, at foreningen Fair Spildevand kan være med til at presse kommunen til at teste for, om spildevandet rent faktisk forurener.

- Jeg synes, at det er en usaglig måde, det bliver kørt på. Jeg vil gerne være med til at gøre en forskel, siger han.

Indtil videre har familien søgt dispensation fra kravet, fordi de skal til at bygge nyt hus. De har dog endnu ikke fået svar fra kommunen.


Nyhedsoverblik