Medie: Politiet holdt længe øje med Kundby-pige

I november 2015 modtog en person ved en fejl en SMS fra Kundby-pigen med så bekymrende indhold, at politiet blev kontaktet, skriver Ekstra Bladet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den 13. januar 2016 blev den dengang 15-årig pige, der nu er tiltalt for terror i Kundby-sagen, anholdt for planlægning af terror mod den jødiske Carolineskolen i København og Sydskolen i Fårevejle, hvor pigen i en periode selv gik i skole.

Angrebet mod Sydskolen skulle have fundet sted den 8. januar, men det slog fejl, fordi hun ikke modtog en ordre om at udføre angrebet. 

Men allerede før jul, begyndte politiet at holde øje med pigen. Det skriver Ekstra Bladet fredag.

I november 2015 modtog politiet ifølge Ekstra Bladet et tip om pigen. Tippet kom fra en person, der ved en fejl modtog en SMS med radikaliseret indhold fra pigen. Beskeden skulle ifølge avisen have været sendt til en person i islamistiske kredse i Aarhus.

Indkaldt til ”bekymringssamtaler”

Kilder fortæller desuden til avisen, at Politiet og PET indkaldte pigen til en række ”bekymringssamtaler” på baggrund af bekymrende henvendelser fra blandt andre familien til pigen.

Midt- og Vestsjællands Politi ønsker ikke at kommentere de nye oplysninger i sagen over for TV ØST. 

Bekymringssamtale med politiet 

  • Bekymringssamtaler og breve er et værktøj som er beregnet til unge og deres forældre omkring  risikoadfærd i forhold til kriminalitet og for førstegangs lovovertrædere.
  • En bekymringssamtale er med til at orientere den unge om mulige fremtidige konsekvenser det kan have at begå kriminalitet.


Kilde: Politi.dk 

Som TV ØST tidligere har fortalt, tog flere lærere fra pigens skole, Sydskolen i Fårevejle, kontakt til politiet og delte deres bekymringer om den terrortiltalte i dagene op til anholdelsen.   

Terrorsagen mod den nu 16-årige pige begynder i Retten i Holbæk til april. 

Klik her og forstå Kundby-sagen.
kundby_sagen_1.jpg
Læs også
Kundby-pigen tiltalt for at stikke medarbejder med glasskår
kundby_sagen_1.jpg
Læs også
Kundby-pigen tiltalt for at stikke medarbejder med glasskår

Nyhedsoverblik