Mand slog alarm: Overværede mulig kidnapning

En mand fra Ringsted overværede mandag formiddag en mulig kidnapning. Han så to personer tvinge en tredje mand i en bil, som kørte mod Ringsted by.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En 46-årig mand overværede en mulig kidnapning mandag formiddag.

Fra et busstoppested havde han på afstand set to personer fra en grålig bil nærmest tvinge en tredje person ind i køretøjet, som efterfølgende var kørt i retning mod Ringsted by. Politiet iværksatte med baggrund i anmeldelsen en større indsats, hvor mange patruljer blev sendt mod byen for at holde udkig efter køretøjet og personerne i den.

- Når vi hører ordet kidnapning eller noget, der kan minde om det, reagerer vi. Det er jo sjældent ofrene selv når at slå alarm, hvis der er tale om en reel kidnapning. Så vurderer vi jo, at hvis der skal handles, så skal det være nu og ikke om en halv time, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsrådgiver ved Midt- og Vestsjællands Politi.

- Det var derfor, vi tilkaldte en hel masse ressourcer, og vi spærrer byen af for at holde øje med bilen, lyder det fra Martin Bjerregaard.

Ingen lå bagbundet eller med håndjern

Personbilen blev klokken 12.15 fundet parkeret på p-pladsen syd for togstationen. I bilen var tre mænd på 18, 22 og 22 år alle fra Ringsted, som dog ikke ønskede at afgive nærmere forklaring om, hvad der var foregået på Ahorn Alle.

- Vi havde ikke nogen grund til at tro, at nogen blev tilbageholdt mod sin vilje. Hvis der var der, kunne man jo netop sige det, når politiet var til stede. Der var ingen i bilen, der lå bagbundet eller med håndjern på, siger Martin Bjerregaard.

quote Havde der været knive eller skydevåben i bilen, ville vi have fundet det

Martin Bjerregaard, kommunikationsrådgiver ved Midt- og Vestsjællands Politi

Ved nærmere kontrol af de tre mænd fandt politiet den ene 22-årige i besiddelse af en pølsemandspose med knap 1 gram hash i. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og fik hashen beslaglagt som bevis.

- Med baggrund i anmeldelsen, kigger vi både bilen og personener efter. Det eneste fund, der blev gjort, var en klump hash. Havde der været knive eller skydevåben i bilen, ville vi have fundet det, forsikrer Martin Bjerregaard.

Den 22-årige vil høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres, og politiet indstillede indsatsen efter mistanke om noget, der kunne minde om en kidnapning.


Nyhedsoverblik