To mænd tiltalt for afpresning af caféejer

To mænd skal torsdag for Retten i Næstved. De er tiltalt for afpresning af en caféejer, som de angiveligt skulle have tvunget til at betale 10.000 kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det lyder som mafiametoder fra en Godfahter-film, når to mænd kommer ind på en beværtning for at afkræve beskyttelsespenge.

Hvis ikke den 39-årige caféejer hostede op med 10.000 kroner, så kunne de to bandemedlemmer "finde på alt muligt".

Det er historien fra caféejeren om de to mænd, der kom ind i hans café den 21. juli. De to fyre på henholdvis 20 og 27 år blev fem dage efter varetægtsfængslet.

Politiet mødte op i stedet

Ifølge caféejeren kom de to mænd i første omgang ind på caféen i Slagelse og krævede, at han skulle betale beskyttelsespenge. Dagen efter skulle de være mødt op på caféejerens bopæl i Næstved, hvor han, ifølge eget udsagn, betalte pengene.

Men da de to mænd igen kontaktede manden og afkrævede endnu 10.000 kroner, der skulle betales inden for en time, valgte han at gå til politiet. Det var derfor politiet, der ventede på det aftalte sted for overførslen og anholdt de to mænd.

Anklager Mette Siv Olsen bekræfter, at det er hendes umiddelbare opfattelse af hændelsesforløbet.

- Men vi må altså vente og se til vidneforklaring på torsdag. Indtil da kan jeg ikke sige så meget, lyder det fra anklageren til TV ØST.

Black Army

Black Army

  • Black Army  er en bande, hvis medlemmer primært er af anden etnisk herkomst.
  • Banden blev oprettet i 2013, hvor deres første klubhus åbnede på Nyborgvej i Odense.
  • Her skulle omkring 80 medlemmer efter sigende holde til.
  • Siden opstarten har banden oprettet afdelinger og klubhuse i både Herning og Næstved.
  • Banden har ifølge politiet etableret sig som en magtfaktor i det kriminelle miljø, og de har blandt andet lagt sig ud med rockergruppen Hells Angels.

Ifølge caféejerens udsagn fortalte de to mænd, at de kom fra Black Army. Dermed skulle de være bandemedlemmer. Men forsvarsadvokaten til den 27-årige fortæller, at det ikke er tilfældet.

- Min klient bestrider at have tilknytning til Black Army eller bandemiljøet, siger forsvarsadvokat Kristian Mølgaard til TV ØST.

Heller ikke anklager Mette Siv Olsen vil bekræfte tilhørsforholdet.

- Vi har ikke beviser for, at der skulle være en forbindelse til Black Army, siger hun.

Bekræfter kontakt med caféejer

Ifølge Kristian Mølgaard erkender den 27-årige, at han har været i kontakt med den pågældende caféejer, men han nægter pure at skulle have afpresset manden.

- Han har en anden opfattelse af hændelsesforløbet. Jeg kan ikke komme nærmere ind på, hvad hans version er. Det må I vente til på torsdag med at få afklaret, siger Kristian Mølgaard.

De to mænd skal for Retten i Næstved på torsdag klokken 09:30, og man forventer, at der falder dom samme dag.

"Vi tolerer det ikke"

TV ØST har i dag været i kontakt med Regionsformanden for HORESTA Sjælland, og han var ikke bekendt med episoden. Han har derfor heller ikke et begreb om, hvor udbredt det er. 

- Jeg var ikke vidende om episoden i Slagelse, ej heller at der er et generelt problem med afpresning blandt de etablerede restauranter og caféer i HORESTA netværket. Nå det så er sagt, så er det nok svært at vurdere omfanget af afpresningssager, dette til dels nok fordi det kan tænkes, at det nok mest er i svært belastede områder at sådanne overgreb kan finde sted, og at caféer i disse områder ”vælger at gå stille med dørene”, siger Allan Hansen, der er Regionsformand HORESTA Sjælland. 

Formanden for HORESTA er chokeret over, at det kan finde sted, og skriver til TV ØST, at de ikke tolererer det, og råder alle til at gå til politiet, hvis de skulle opleve det. 

- Med hensyn til overgrebet i Slagelse, så synes jeg selvfølgelig, at det er helt vanvittigt, at det kan finde sted, og vi opfordrer vores medlemmer til at gå til politiet, hvis det sker. Samtidig opfordrer vi politiet til at intensivere jagten på dem, der står bag afpresningen. Det er vigtigt, at vi som samfund klart markerer, at den slags tolererer vi under ingen omstændigheder, siger Allan Hansen.


Nyhedsoverblik