Lolland-Falster: Digerne vil holde

Har du en ejendom på Lolland eller Falster og frygter, at dit hjem kan være truet af oversvømmelser, kan du hente op til 30 sække per husstand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Bor du på Lolland eller Falster kan du her få nogle gode råd til, hvordan du passer bedst på dit hjem.

Lolland-Falster Brandvæsen har nemlig valgt at dele sandsække ud.

Den omkring 700 kilometer lange strækning rundt om Lolland og Falster er blandt andet i fare for at blive ramt af forhøjet vandstand. Men Lolland-Falster Brandvæsen kan ikke sikre hele dette område, da der er tale om en generel vandstandsstigning.

quote Vi har været nødt til at erkende at forebyggelse er en opgave, som ikke kan løses, da det er så stort et område. 

Peter Søe, beredskabsdirektør for Lolland-Falster Brandvæsen

- Vi har været nødt til at erkende at forebyggelse er en opgave, som ikke kan løses, da det er så stort et område. Derudover har vores digemænd vurderet, at vandet ikke kommer op på et niveau, der gør, at de mener, at vandet vil komme ind over digerne, siger Peter Søe, beredskabsdirektør for Lolland-Falster Brandvæsen. 

Hent din sandsæk her

Dem, der har en ejendom på Lolland eller Falster og føler, at deres hjem er truet, har mulighed for at hente op til 30 sandsække hos Lolland-Falster Brandvæsen enten i Nykøbing (Ndr Ringvej 6) eller Maribo (Skibevej 2).

quote Man kan hente op til 30 sække per husstand samt nogle vejledninger til, hvordan man sikrer sit hjem bedst muligt. 

Peter Søe, beredskabsdirektør for Lolland-Falster Brandvæsen

- Man kan hente op til 30 sække per husstand samt nogle vejledninger til, hvordan man sikrer sit hjem bedst muligt. Man må fylde sækkene og lægge dem foran dørene og flytte sine ting så højt som muligt, så man ikke får ødelagt sine ting, siger beredskabsdirektøren til TV ØST. 

De vejledninger, man får med, viser i billeder og tekst, hvordan man bedst sikrer sine dører mod vand med sandsække og plader. 

Strømforsyning slukkes på havne

Gerhard Kähler, som er havnefoged i Gedser Havn i Guldborgsund Kommune, har taget sine forholdsregler.

quote Lystbådehavnen har vi sikret ved at fjerne strøm og lys. 

Gerhard Kähler, havnefoged, Gedser Havn

- Vi har taget strøm fra alle de standere, der står rundt omkring på broerne, hvor fastliggerne ligger. Lystbådehavnen har vi sikret ved at fjerne strøm og lys. Bådene er desuden sikret med ekstra fortøjning, siger Gerhard Kähler.

Beredskabsdirektøren håber vandstandsstigningen stopper før 120-130 centimeter over det normale niveau i lystbådehavnen, da strømstandere på broerne i så fald ikke forventes at tage skade.


Nyhedsoverblik