Lolland-Falster Undersøgelsen: Nu var det borgmesterens tur

Mere end 2.000 personer har allerede været igennem Lolland-Falster Undersøgelsen. For nyligt blev Guldborgsunds borgmester tilfældigt udvalgt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er knapt et år siden, at de tre klinikker i Lolland-Falster Undersøgelsen tog imod de første borgere.

I februar sidste år gik undersøgelserne for alvor i gang. Nu har de så rundet 2000 testpersoner – nærmere bestemt 2310. En af dagens testpersoner var nemlig Guldborgsunds borgmester John Brædder.

- Jeg synes, det er betrykkende at tage en status på ens helbred, også hvis der er noget på vej, man kan forebygge, siger John Brædder (G), der i dag var gennem mange forskellige tests som f.eks. en lungefunktionstest og adskillige blodprøver.

Godt i gang

Borgmesteren og hans familie er blot nogle af de 50.000 personer, der over 4 år får en indbydelse til undersøgelsen.

Folkene bag anslår at ca. 25.000 personer kommer til at deltage, hvilket gør, at undersøgelse bliver den største, man gennemfører, i et landområde. Og der har da også været stor tilfredshed med undersøgelsen indtil videre.

- Jeg synes, det går rigtig godt. Jeg er enormt imponeret over dem, der deltager i det her. Alt som foregår, det er frivilligt, men når folk kontakter os, og siger de gerne vil være med, så siger de ja til det hele, siger Randi Jepsen, der er projektchef for Lolland-Falster Undersøgelsen.

7 år yngre

En af de sidste undersøgelser borgmesteren skulle igennem var en måling af bl.a. fedtprocent og muskelmasse for at finde ud af, hvor gammel hans krop egentlig er.

Inden målingen var John Brædder en smule nervøs. Det viste sig dog, at der ikke var meget at frygte. Hans krop har nemlig alderen 47 år.

- Undersøgelsen har gjort mig syv år yngre. Det er endnu en god årsag til at tage undersøgelsen. Jeg må hellere tage den med hjem til min kone, ellers tror hun nok ikke på det, siger John Brædder.

Resultaterne af de mange undersøgelse vil blive brugt til forskning, hvor over 100 forskere er tilknyttede.


Nyhedsoverblik