Lolland får Danmarks største tilskud på 39 millioner kroner

Vanskeligt stillede kommuner får i alt 455 millioner på landsplan næste år. Lolland Kommune får det største særtilskud på 39 millioner kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Social- og indenrigsminister Karen Ellemann har fordelt de såkaldte særtilskudspuljer, som går til vanskeligt stillede kommuner forud for budgetlægningen for 2017. Pengene går til 38 kommuner på landsplan.

Det skriver Social- og indenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Når 38 kommuner skal lægge budgettet for næste år, har de et ekstra tilskud at gøre godt med. I alt er der givet 455 millioner kroner fra særtilskudspuljerne, hvor Lolland og Guldborgsund får det størte tilskud i regionen.

Lolland får 39 millioner kroner

Med 39 millioner kroner i særtilskud ligger Lolland Kommune nummer et på landsplan efterfulgt af Guldborgsund Kommune, der får 18 millioner kroner.

quote Jeg er utilfreds med det tilbud, for jeg synes, vi har gode argumenter for at få et højere særtilskud

Holger Schou Rasmussen (A), borgmester i Lolland Kommune

Men Holger Schou Rasmussen (A), borgmester i Lolland Kommune, er langt fra begejstret.

- Jeg er utilfreds med det tilbud, for jeg synes, vi har gode argumenter for at få et højere særtilskud. Vi har modtaget mange borgere på overførselsindkomst fra andre kommuner, siger Holger Schou Rasmussen  til TV ØST.

Kommunen har nemlig oplevet en stor tilflytning.

- Vi har haft en nettotilflytning på 211 personer på overførselsindkomst det sidste år, og det skal vi kunne håndtere i kommunen. Jeg mener også, at det skal håndteres på landsplan, siger han.

Vækst kan være vanskeligt 

Regeringen ønsker vækst og udvikling i hele Danmark.

- Men det kan være særligt svært i kommuner, der for eksempel har mange ældre borgere eller mange borgere på overførselsindkomst, og samtidig har andre økonomiske udfordringer,  udtaler Karen Ellemann (V), social- og indenrigsminister og tilføjer:

- Her kan særtilskuddene give det økonomiske rygstød, som skal til, for at budgetterne kommer i balance. Det rygstød er jeg glad for at kunne give de mest udfordrede kommuner.

Særtilskud i regionens kommuner

  • Lolland Kommune: 39 millioner kroner
  • Guldborgsund Kommune: 18 millioner kroner
  • Odsherred Kommune: 11 millioner kroner
  • Vordingborg Kommune: 8 millioner kroner

 


Nyhedsoverblik