Lokalt skøjtetalent skal til VM i Rusland

21-årige Viktor Hald Thorup skal i weekenden konkurrere blandt verdens bedste speedskatere. Han skal nemlig til VM i Rusland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Viktor Hald Thorup skøjter til dagligt gennem uddannelsen i Sundheds- og Ernæringslære på Ankerhus i Sorø, men her i weekenden skal Viktor på glat is i Rusland, hvor han deltager i VM i Speed Skating.

Han er blandt verdens 10 bedste  i en sport, der ikke får megen opmærksomhed i Danmark.

Speed Skating handler ikke om spring, farverige dragter og elegante piruetter – det handler om fart.

Og fart er noget, Viktor har.

Han holder danmarksrekorderne på 1.500, 3.000 og 5.000 meter, og ved sidste verdensmesterskab var han blot 1,2 sekunder fra sejrskamlen. I år skal de 1,2 sekunder barberes væk, og sejren skal i hus.

200 rejsedage om året

Viktor rejser rundt i udlandet 200 dage om året for at træne og skøjte mod de bedste, bare så han kan blive endnu bedre. En træningsrutine, der naturligvis kræver sin mand, når man lever på SU-budget og begrænset sponsorstøtte.

Målet, efter VM, er vinter OL i Sydkorea i 2018. Viktor er ikke udtaget endnu, men det arbejder han målrettet mod at blive.

Årets VM afholdes i den russiske by Kolomna. Hvis du vil følge Viktor i hans jagt på at blive verdensmester, kan du se ham skøjte live via linket nedenfor. 

Live stream:

http://www.eurovisionsports.tv/isu/#

Program og info for Verdensmesterskabet 2016:

http://static.isu.org/media/1002/announcement-world-single-distances-ss-champs-2016-kolomna.pdf

 


Nyhedsoverblik