Lokalformand blev overrasket: Har vi 400 virksomheder?

Flere lokalsamfund går sammen om at samarbejde for at holde liv i lokalområdet. I tre byer ved Slagelse har de høstet de første gode erfaringer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Seks byer omkring Slagelse har valgt at gå sammen for at forhindre landsbydød, men de er slet ikke de første.

Havrebjerg, Hejninge og Stillinge, også ved Slagelse, er tre sogne, der naturligt bindes sammen af en skole i byen Stillinge. Men der er også fyldt med små og store virksomheder, der indtil for nogle år siden ikke kendte hinanden. I hvert fald ikke godt nok, hvis man spørger lokalrådsformanden.

- Jeg fik en liste med de CVR-numre, der er her i vores sogne, og jeg blev noget overrasket over, at der findes hele 400 virksomheder, siger Lars Schou Pedersen, der er formand for Lokalrådet i Kirke Stillinge.

quote Vi er meget opmærksomme på vigtigheden af lokale virksomheder i et landdistrikt som vores

Lars Schou Pedersen, formand for Lokalrådet i Kirke Stillinge

Derfor gik lokalrådet sammen for at få virksomhederne til at samarbejde, og sidste år oprettede man et decideret erhvervsnetværk for de tre sogne.

- Vi er meget opmærksomme på vigtigheden af lokale virksomheder i et landdistrikt som vores, siger Lars Schou Pedersen.

Hjemmesidedesigneren fik flere jobs

På de første opstartsmøder i 2015 var cirka 30 virksomheder mødt op, og allerede her kom de første samarbejder i hus.

- Vi havde nogle virksomheder, der manglede en hjemmeside, men ikke anede, at vi faktisk havde en hjemmesidedesigner i vores område. Den aften kom de i kontakt med hinanden, og dér kunne vi se potentialet i vores netværk, siger Lars Schou Pedersen.

quote Nogle mangler en truck, andre har en truck, de kan samarbejde

Lars Schou Pedersen

Han understreger, at samarbejdet ikke nødvendigvis handler om, at virksomhederne i lokalområdet skal handle med hinanden. De skal i stedet hjælpe hinanden og udnytte deres fælles ressourcer.

- Nogle mangler en truck, andre har en truck, de kan samarbejde. Nogle håndværkere gider ikke sidde og ordne økonomi og papirer om aftenen. De gå sammen om en fælles kontormedhjælper. Der er mange muligheder, siger Lars Schou Pedersen.

Deler ud af erfaringerne

I aften er Lars Schou Pedersen inviteret med til et opstartsmøde for en lignende forening for seks andre byer i Slagelse Kommune. Her skal han fortælle om de erfaringer, som erhvervsnetværket i Havrebjerg, Hejninge og Stillinge har gjort sig.

- Mit budskab er meget enkelt: Hjælp hinanden og lær hinanden at kende. Virksomhederne kan drage meget nytte af hinanden til fordel for lokalområdet, siger han til TV ØST.

Der bor i alt 3.400 mennesker i de tre sogne, og 40 virksomheder er på nuværende tidspunkt en del af erhvervsnetværket


Nyhedsoverblik