Lokal restaurant vinder gastronomipris

En lokal slagter fra Kalundborg og en restaurant fra Nakskov har begge vundet en pris i den årlige 'Årets Vildtret' konkurrence.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

'Årets Vildtret', som er en klassisk kokkekonkurrence, der har fokus på anvendelsen af vildt og lokale råvarer i sæsonen, er netop er løbet af stablen.

En slagter og en restaurant i TV ØST’s sendeområde vandt hver en pris i den fornemme kokkekonkurrence.

Foruden 'Årets Vildret' blev der også afholdt en konkurrence i årets produktpris. Den såkaldte produktpris gives for Danmarks bedste røg- og charcuterivarer samt færdigretter baseret på vildt.

søholt gods
Læs også
Minister: "Årets Vildtret" med til at skabe job
søholt gods
Læs også
Minister: "Årets Vildtret" med til at skabe job

Saltet og røget gråandebryst vandt produktpris

Slagter Jacob i Kalundborg vandt en pris i kategorien madpølse for deres vildsvinesnack med hvidløg, imens årets produktpris gik til Restaurant Gonzarlez Feilberg i Nakskov for deres tørret gåsebryst.

quote Årets produktpris gik til Restaurant GonzalezFeilberg i Nakskov for et saltet og røget gråandebryst. Produktet er en flot kombination af smag, godt håndværk og konsistens

Henrik Willert Nielsen, kok og direktør på Den Kongelige Skydebane Sølyst og overdommer i konkurrencen om produktprisen.

- Årets produktpris gik til Restaurant GonzalezFeilberg i Nakskov for et saltet og røget gråandebryst. Produktet er en flot kombination af smag, godt håndværk og konsistens. Og ikke mindst viser det rigtig mange anvendelsesmuligheder af gråanden, der er en af de vildtarter, der er meget af i sæson” siger Henrik Willert Nielsen, der er kok og direktør på Den Kongelige Skydebane Sølyst og overdommer i konkurrencen om produktprisen.

Inden kokkekonkurrencen løb af stablen, åbnede minister for fiskeri Eva Kjær Hansen (V) selve Årets Vildtret. Dagen igennem var der både var foredrag, kokkefif og køkkentricks og ikke mindst smagsprøver på vildt for de tusindvis af danskere, der havde fundet vej til Mommark på Als.

Kokkene vidste ikke på forhånd, hvilke dyr, der var

Omdrejningspunkt for dagen var Årets Vildtret, hvor kokke fra otte restauranter fra hele Danmark var samlet på Als.

Til deres rådighed havde kokkene  masser af sønderjyske råvarer samt en kæmpe vildtparade, hvor der både var fasaner, grå- og krikænder, dådyr og ikke mindst to stykker kronvildt, som netop Als er særligt kendt for.

- Kokkene vidste ikke på forhånd, hvilke dyr, der var. Så der var selvfølgelig ekstra nerver på, forklarer
madskribent og anmelder Helle Brønnum Carlsen, der var overdommer i kokkekonkurrencen, som publikum kunne følge ’live’ dagen igennem.

Det blev Musikkens Spisehus, Aalborg, der tog førstepladsen med deres kronkalv, spareribs glaseret med Gråstenæble-juice, fladbrød med sort byg fra Skærtoft Mølle, meget skarpt forfulgt a Restaurant Uformel, København og Restaurant Brace, København, der med henholdsvis tog 2. og 3. pladsen.


Nyhedsoverblik