'Årets Vildtret', som er en klassisk kokkekonkurrence, der har fokus på anvendelsen af vildt og lokale råvarer i sæsonen, er netop er løbet af stablen.
En slagter og en restaurant i TV ØST’s sendeområde vandt hver en pris i den fornemme kokkekonkurrence.
Foruden 'Årets Vildret' blev der også afholdt en konkurrence i årets produktpris. Den såkaldte produktpris gives for Danmarks bedste røg- og charcuterivarer samt færdigretter baseret på vildt.
Saltet og røget gråandebryst vandt produktpris
Slagter Jacob i Kalundborg vandt en pris i kategorien madpølse for deres vildsvinesnack med hvidløg, imens årets produktpris gik til Restaurant Gonzarlez Feilberg i Nakskov for deres tørret gåsebryst.
Årets produktpris gik til Restaurant GonzalezFeilberg i Nakskov for et saltet og røget gråandebryst. Produktet er en flot kombination af smag, godt håndværk og konsistens
- Årets produktpris gik til Restaurant GonzalezFeilberg i Nakskov for et saltet og røget gråandebryst. Produktet er en flot kombination af smag, godt håndværk og konsistens. Og ikke mindst viser det rigtig mange anvendelsesmuligheder af gråanden, der er en af de vildtarter, der er meget af i sæson” siger Henrik Willert Nielsen, der er kok og direktør på Den Kongelige Skydebane Sølyst og overdommer i konkurrencen om produktprisen.
Inden kokkekonkurrencen løb af stablen, åbnede minister for fiskeri Eva Kjær Hansen (V) selve Årets Vildtret. Dagen igennem var der både var foredrag, kokkefif og køkkentricks og ikke mindst smagsprøver på vildt for de tusindvis af danskere, der havde fundet vej til Mommark på Als.
Kokkene vidste ikke på forhånd, hvilke dyr, der var
Omdrejningspunkt for dagen var Årets Vildtret, hvor kokke fra otte restauranter fra hele Danmark var samlet på Als.
Til deres rådighed havde kokkene masser af sønderjyske råvarer samt en kæmpe vildtparade, hvor der både var fasaner, grå- og krikænder, dådyr og ikke mindst to stykker kronvildt, som netop Als er særligt kendt for.
- Kokkene vidste ikke på forhånd, hvilke dyr, der var. Så der var selvfølgelig ekstra nerver på, forklarer
madskribent og anmelder Helle Brønnum Carlsen, der var overdommer i kokkekonkurrencen, som publikum kunne følge ’live’ dagen igennem.
Det blev Musikkens Spisehus, Aalborg, der tog førstepladsen med deres kronkalv, spareribs glaseret med Gråstenæble-juice, fladbrød med sort byg fra Skærtoft Mølle, meget skarpt forfulgt a Restaurant Uformel, København og Restaurant Brace, København, der med henholdsvis tog 2. og 3. pladsen.