Lille bryggeri hædret for lokalt initiativ: Vi er meget beærede

De er kun lige begyndt. Men i går fik det lille familiebryggeri, Juels Bryg, en pris for deres initiativ.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Vi har også den gyldne, den er meget mere humlet. Men det er sådan en bitter frisk smag.

Stoltheden lyser ud af Mette Juel, da hun viser rundt i det lille bryggeri i kælderen hos hendes bror. Og der er da også nok at være glad for.

For tirsdag aften blev den lille familievirksomhed hædret af lokalområdet.

- Vi blev rigtigt glade og meget beærede. Det er jo vores første pris, og vi har ikke været i gang så længe, så det er dejligt, at de alligevel har lagt mærke til, at vi er her i byen, siger Mette Juel.

quote Det er jo vores første pris, og vi har ikke været i gang så længe, så det er dejligt, at de alligevel har lagt mærke til, at vi er her i byen

Mette Juel, Juels Bryg

Håndværkere har kastet sig over øllene

Mette Juel er egentlig VVS'er. Men på det seneste har hun og familien kastet sig over et nyt fag.

Hun har - sammen med sin far, der er smed, og sine to brødre, der er henholdsvis tømrer og elektriker - startet et spritnyt bryggeri i Søllested på Lolland. Meget passende har familievirksomheden fået navnet Juels Bryg. Og selvom de lige er begyndt, så valgte Højreby Turistkreds i går at give dem en pris for det lokale initiativ.

- Der var ikke nogen, der havde forestillet sig, at der var nogle, der havde tænkt på sådan noget, siger Preben Jelsbak, der er formand Højreby Turistkreds, der uddeler prisen.

Og det bringer glæde hos iværksætterfamilien, at den lokale turistforening vælger at vise, at de værdsætter projektet.

I første omgang rummer kapaciteten på det lille bryggerig kun 60 liter øl ad gangen. Men familien har større planer. Hvis alt går godt, så vil de bygge et nyt bryggeri i Søllested. Og så vil de lave et pitstop på margueritruten, hvor folk kan få en øl og en bid mad.


Nyhedsoverblik