Lektor: Usandsynligt, at Hediga selv har skrevet afskeds-sms

Fjerde retsdag: En ekspert har set på den afskeds-sms, som Hediga Morad angiveligt sendte, efter hun forsvandt. Hun mener ikke, at Hediga har skrevet den.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Klokken 15.21 den 10. oktober 2015 tikkede en besked ind på forsvundne Hediga Morads 41-årige eksmands telefon.

Den var angiveligt fra Hediga, og i sms'en stod, at han ikke skulle kontakte hende nu. Hun var sammen med en veninde, og hun havde brug for tid. På et tidspunkt ville hun kontakte ham igen, og indtil da skulle han vide, at hun ville elske ham altid.

Sms’en er et af de helt store omdrejningspunkter i den spektakulære sag, hvor eksmanden er tiltalt for at have dræbt 34-årige Hediga Morad – selvom der aldrig er fundet et lig.

Forsvaret mener, at sms’en beviser, at Hediga Morad stadig er i live og er taget til Tyrkiet eller Syrien, mens anklagemyndigheden mener, at sms’en er et røgslør orkestreret af eksmanden.

Afviser, at sms kommer fra Hediga

Sidstnævnte påstand har anklagemyndighed forsøgt at bevise under retssagens dag fire, hvor blandt andet en lektor i mellemøstlige studier fra Syddansk Universitet tog plads i vidneskranken.

Vidnet har sammenlignet afskeds-sms’en med andre beskeder, som Hediga Morad har sendt, ligesom hun også har set nærmere på sms’er afsendt af den tiltalte eksmand.

Og konklusionen er ifølge lektoren, at det er usandsynligt, at Hediga Morad har afsendt den sidste besked, hvor hun siger farvel. I stedet viser specielle sproglige træk i den tiltaltes sms’er, at det sandsynligvis er ham, der har sendt beskeden. De sproglige træk går nemlig igen i afskeds-sms’en.

En adjunkt har også kigget på sms’erne, og han afviser ligeledes, at Hediga Morad selv har afsendt beskeden.

Så mandens bil ved skov

Foruden vidnerne, der har kigget dybt i de sproglige dele af sms’erne, har der også været andre markante vidner på banen.

To af dem har henvendt sig til politiet, efter de har set billeder af eksmandens bil under et TV-program om Hediga Morads forsvinden.

Det ene vidne havde nemlig set en bil som eksmandens ved skoven omkring Marienlyst Gods ved Vordingborg, hvor vidnet arbejder. Han fortalte i retten, at manden i bilen skyndte sig at køre væk, men vidnet nåede at skrive nummerpladen ned. Nummeret er identisk med eksmandens nummerplade, vidnet er dog i tvivl om rigtigheden af det sidste af tallene.

Stod og rodede i jorden

Derudover har to vidner også henvendt sig, fordi de uafhængigt af hinanden har set en mand ligge og rode i jorden på en mark omkring Marienlyst Gods. De bemærkede også en bil, som de mener svarer til eksmandens bil.

Senere i løbet af torsdagens retsmøde bliver der vist videoafhøringer af Hediga Morads og hendes eksmands to børn. En veninde til den forsvunde kvinde har tidligere fortalt i retten, at hun ikke tror, at Hediga ville forlade sine børn frivilligt.

Hediga Morad tog toget fra Jylland mod Vordingborg 9. oktober 2015 for at aflevere børnene hos sin eksmand, hvor de skulle holde efterårsferie. Hediga Morad ankom til stationen kort før midnat, og det er det sidste sted, hun med sikkerhed er set i live.

Der er afsat syv retsdage i drabssagen, og dommen ventes dermed at falde i slutningen af næste uge.


Nyhedsoverblik