Nye tal: Ledigheden falder meget i Guldborgsund Kommune

Der er for alvor kommet gang i samfundshjulene. Det kan man også se på udgifterne til kontanthjælp og dagpenge i Guldborgsund Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er blevet langt færre ledige i Guldborgsund Kommune det seneste år.

Det viser helt nye tal fra kommunen, der blev præsenteret for politikerne tirsdag.

Tallene viser, at antallet af ledige i kommunen er nedbragt med knap 150 personer.

- Det er en udvikling, som vi er rigtig godt tilfredse med. Dels betyder det noget i kroner og øre for både kommunen, og for dem, der kommer i job. Dels er det for den enkelte rigtig godt at få et job, siger Ole K. Larsen (V), der er formand for kommunens beskæftigelsesudvalg.

quote Vi har valgt at satse på turismesektoren, og det viser nu, at det er et område, der er rigtig godt til at føre folk tilbage på arbejdsmarkedet

Ole K. Larsen (V), formand for beskæftigelsesudvalget i Guldborgsund Kommune

Konkret betyder tallene, at 76 personer er kommet ud af ledigheden i kommunen det seneste år. Dertil er 71 kommet i fleksjob.

- Der er to forskellige forklaringer på, at tallene er faldet så meget. Først og fremmest er der kommet mere gang i samfundet, og hjulene kører hurtigere nu end for et år siden. For det andet har vi via en række forskellige tiltag sat fokus på at hjælpe borgere ud af ledighed og videre, siger Jesper Daugaard, der er direktør for børne-, familie- og arbejdsmarkedsområdet i kommunen. Han mener dog ikke, at man kan udpege enkelte projekter i den samlede pakke, der har fået de mange i job.

Mange flere flyttes rundt

De rå tal viser, at antallet af personer på dagpenge er faldet med 51 , mens der nu er 157 personer færre på kontanthjælp. Disse tal dækker dog også over, at en del personer er flyttet rundt internt i afdelingen – eksempelvis til ressourceforløb. Derfor er det reelle antal borgere, der er kommet i job, 147 personer.

Det er blandt andet turisterhvervet, der har skaffet job til mange i sommer – og det kan ses som resultatet af en politisk prioritering, mener Ole K. Larsen.

- Vi har valgt at satse på turismesektoren, og det viser nu, at det er et område, der er rigtig godt til at føre folk tilbage på arbejdsmarkedet, siger han.

Pengene er brugt på forhånd - og lidt til

At så mange er kommet i job betyder dog også noget på bundlinjen for borgerne i Guldborgsund Kommune.

Selvom antallet af personer på ledighedsydelse og ressourceforløb er steget, så er der stadig millioner i overskud. Kommunen har således beregnet, at der årligt vil være tale om en forbedring på 4,3 millioner kroner. Det er imidlertid ikke penge, der nu kan tilføjes andre formål – faktisk har man lidt optimistisk budgetteret med endnu større besparelser i budgettet.

Henrik Hass
Læs også
Kommune satser på ny strategi: Ledige skal være iværksættere
Henrik Hass
Læs også
Kommune satser på ny strategi: Ledige skal være iværksættere

- Byrådet sidste år satsede på, at ledigheden ville falde endnu mere, end den store nedgang, som vi har set. Derfor er vi faktisk lidt bagud med økonomien på området. Man kan sige, at besparelsen og lidt til allerede er brugt. Men det er noget, som vi gør mere realistisk i næste års budget, siger Ole K. Larsen.

Han understreger, at kommunen fortsat regner med at se et fald i antallet af ledige.

- De gode konjunkturer i samfundet og den udvikling, som vi ser hernede, betyder, at vi har grund til at forvente endnu større fald i de kommende år, siger han.


Nyhedsoverblik