Lærer om afsked med Xu: Det var hjerteknusende

Søndag rejste 23-årige Xu Zhang fra Slagelse ud af landet, efter hun i starten af februar fik afvist sin ansøgning om opholdstilladelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Vi stod bare og så på hende, da hun kørte af sted med sin lille kabinekuffert. Hendes spinkle krop, der gik alene af sted. Det var hårdt. Vi ved jo ikke, om vi ser hende igen.

Xu Zhang forlader Danmark
Læs også
Xu Zhang har forladt Danmark
Xu Zhang forlader Danmark
Læs også
Xu Zhang har forladt Danmark

Sådan fortæller Xu Zhangs tidligere engelsklærer på ZBC i Næstved, Toni Andersen, til TV ØST, efter den kinesiske pige søndag var nødsaget til at forlade Danmark.

- Det var hjerteknusende. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Kina er en halv verden væk. Det er virkelig rædselsfuldt ikke at vide, om hun kommer hjem igen, siger hun.

quote Det var hjerteknusende. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Kina er en halv verden væk

Toni Andersen, Xu Zhangs tidligere lærer

Den 23-årige kvinde har fået afvist sin ansøgning om opholdstilladelse i Danmark med den begrundelse, at hendes tilknytning er større til Kina. Men den udlægning er hverken Xu Zhang selv eller Toni Andersen enig i.

- Vi forstår simpelthen ikke beslutningen om, at hun ikke har tilknytning nok til Danmark. Det er jo her, hun har sin tilknytning, siger læreren og henviser blandt andet til, at den unge kvinde kun har sin 84-årige mormor i Kina. Hun har ikke nævneværdig kontakt til sin far.

Xu Zhang
Læs også
23-årige Xu udvist af Danmark: Jeg har næsten intet i Kina
Xu Zhang
Læs også
23-årige Xu udvist af Danmark: Jeg har næsten intet i Kina

Skal ikke bo på gaden

Xu Zhang har boet i Danmark siden 2010, hvor hun blev familiesammenført med sin mor. Moren har permanent opholdstilladelse i Danmark. I sommer blev Xu Zhang færdig med sin studentereksamen på ZBC med et gennemsnit på 10,4, og inden hun blev smidt ud af landet, var hun i gang med en uddannelse i International Shipping and Trade på Copenhagen Business School (CBS).

quote Hun kan godt klare sig, indtil hun forhåbentlig snart kan vende hjem

Toni Andersen, Xu Zhangs tidligere lærer

Xu Zhang har tidligere fortalt til TV ØST, at hendes danske studentereksamen ikke gælder i Kina, og at hun nu er for gammel til at gennemføre uddannelse der. Derfor har støttegruppen omkring Xu Zhang også arbejdet hårdt for at sikre, at den unge kvinde ikke skal bo på gaden i Kina og har noget at lave.

- Vi har arbejdet for at finde hende et sted at bo og sikre hende et forsørgelsesgrundlag. Men det er med bevidstheden om, at hendes mor og nærmeste familie sidder på den anden side af jorden, siger Toni Andersen til TV ØST.

Læs også
Ny afgørelse: Xu Zhang skal forlade Danmark med det samme
Læs også
Ny afgørelse: Xu Zhang skal forlade Danmark med det samme

Den kinesiske kvinde har klaget over Udlændingestyrelsens beslutning om at udvise hende, og så længe hendes ankesag er under behandling, så ønsker hverken Xu selv eller hendes støttegruppe at fortælle, præcis hvad hun skal lave i Kina imens.

- Men hun vil kunne klare sig, indtil hun forhåbentlig snart kan vende hjem, siger hendes tidligere lærer. 


Nyhedsoverblik