Kundby-forsvarer: Hun er rigtig glad for at komme ud af isolationen

Torsdag kom den 15-årige pige, der er fængslet i den såkaldte Kundby-sag, ud af isolation efter tre uger. Det betyder blandt andet, at hun nu kan få lov til at få besøg og dyrke idræt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Forsvarsadvokaten i Kundbysagen, Nima Nabipour er en glad mand i dag. Hans klient, den 15-årige pige fra Kundby, kom nemlig torsdag ud af isolation. Her har hun siddet siden 14. januar - varetægtsfængslet i en ekstremt hemmeligtholdt sag, der ifølge flere medier involverer både opbevaring eller transport af sprængstoffer og billigelse af terror,

- Hun var glad, det kan jeg vel godt meddele uden at afsløre for meget. Hun var rigtigt, rigtigt glad og så frem til at komme et sted hen, hvor hun kan nyde de friheder, man får af ikke at sidde i isolationsvaretægtsfængsling, siger forsvareren.

Må få besøg og dyrke aktiviteter

Dermed kan hun nu få lov til at have samvær med de andre fængslede: Hun kan få besøg, og hun får nu mulighed for at dyrke aktiviteter, som at dyrke sport eller fitnesstræne.

- Det giver jo noget, bare det menneskelige samvær, at der er nogle andre mennesker, man har at gøre med, som ikke nødvendigvis er ansatte på det sted, man er, siger Nima Nabipour.

Vil have hende over på en ungdomsinstitution

Nu vil han forsøge, at få pigen over i en såkaldt surrogatvaretægtsfængsling.

- Hvilket vil sige, at vi kan få hende anbragt på en institution for børn og unge. Det er i hvert fald det, vi prøver på, siger han.


Nyhedsoverblik