Kredsformand: Personalet er hunderæd for beboere på bosted

Personalet på et døgntilbud i Slagelse er hunderæd for at opholde sig på bostedet om aftenen. Det fastslår Socialpædagogerne i Midtsjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

På grund af sikkerhedsmæssige årsager færdes personalet på døgn- og botilbuddet Ungekollegiet i Slagelse ikke i døgntilbuddet fra klokken 15.00 og frem til næste morgen.

Personalet tør simpelthen ikke opholde sig på døgntilbuddet om aftenen og natten, lyder forklaringen.

- De historier, vi hører, er, at vi har medlemmer, der sygemelder sig og er bange for at gå ind i huset, siger Jan Vium, som er kredsformand for Socialpædagogerne i Midtsjælland.

I øjeblikket har Socialpædagogerne i Midtsjælland 15 medlemmer, som er ansat i Socialpsykiatrisk Center Slagelse, hvor blandt andet Ungekollegiet hører under.

Kritik af ledelse

Han retter en skarp kritik mod ledelsen på stedet, som han mener, sætter personalet i en penibel situation.

- De får at vide af deres leder, at det er op til dem selv, om de går ind, og de bliver sat i det dilemma, at på den ene side vil de gerne deres faglighed og løse opgaven, og på den anden side er de hunderæd, og man kan ikke være bekendt at sætte dem i det dilemma. Der må ledelsen træde til, siger Jan Vium.

Dårligt arbejdsmiljø

Kredsformanden beskriver arbejdsmiljøet på stedet som noget af det værste, han har set i mange år.

Og det er ikke kun personalet, som lider under det. Fraværet af professionel hjælp i store dele af døgnets timer får flere af de unge til at låse sig inde i deres lejligheder, fordi de frygter for deres sikkerhed, hvis de bevæger sig uden for døren.

Slagelse Kommune anerkender problemet 

Kommunens psykiatrichef, Thomas Knudsen, anerkender over for Dagens.dk, at der er problemer på bostedet.

Han har tidligere udtalt sig til Sjællandske, at han ikke er tilfreds med den nuværende situation på bostedet, og at Slagelse Kommune i øjeblikket er ved at se nærmere på bemandingen og muligheder for efteruddannelse af personalet.


Nyhedsoverblik