Kommunerne får hjælp til kystsikring

Fremover skal kystsikring ikke alene være borgernes og kommuners ansvar, nu vil regeringen påtage sig ansvaret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Når en stormflod fremover truer med at sende vandmasser ind over vores region, skal borgerne og kommunerne ikke stå alene med sikringen.

På et møde på Christiansborg i dag klargjorde miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V), at regeringen fremover til tage del i ansvaret for kystsikringen.

- Vi er kommet frem til, at borgerne ikke skal være tabere, når det kommer til kystsikring og klimatilpasning. Borgerne skal kunne sove trygt i deres hjem, og derfor har vi nu drøftet med landets kommuner, hvordan vi kan håndtere kystsikringen fremadrettet. Nu vil staten gå aktivt ind og lave tværgående løsninger, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V).

quote Vi er kommet frem til, at borgerne ikke skal være tabere, når det kommer til kystsikring og klimatilpasning. Borgerne skal kunne sove trygt i deres hjem

Esben Lunde Larsen (V), miljø- og fødevareminister

Med på mødet deltog i dag Odsherred, Slagelse og Lolland kommune. Tre kommuner i vores region, som netop har haft store problemer med udgifterne efter stormfloder og store regnskyl.

Kommunerne har ingen penge i sigte

Selvom miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) gjorde det klart, at der ikke vil blive afsat flere penge til området, så var viceborgmester i Lolland Kommune, Henrik Høegh (V) positiv.

- Der er ingen garanti for penge, men der er garanti for, at der skal kigges på det her. Vi har mødt en minister, som er meget opmærksom på både kystsikring og klimaproblemer som skybrud og monsterregn, lyder det fra Henrik Høegh (V). 

Dronebillede Faxe Ladeplads
Læs også
Officielt: Stormflodsrådet erklærer stormflod
Dronebillede Faxe Ladeplads
Læs også
Officielt: Stormflodsrådet erklærer stormflod

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) vil nu afholde tre borgermøde i henholdsvis Nordjylland, Sønderjylland og Østsjælland, hvor han vil lytte til borgernes input.

Herefter vil han undersøge, om lovgivningen skal ændres. Og til sommer skulle regeringen forhåbentlig være klar med fremadrettet plan.


Nyhedsoverblik