Kommunepåbud lukker huler til børn

Flere huler på Parnas-grunden i Sorø er nu pillet fra hinanden efter klager over sikkerheden og tilsyn fra kommunen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det blev ellers annonceret som et unikt projekt, da elever fra en 6. klasse i sensommeren 2015 skulle bruge al deres kreativitet i samarbejde med profesionelle håndværkere og bygge verdens første huleby på Parnas-grunden i Sorø.

Men nu er der gået skår i glæden – flere af børnenes huler er lørdag og søndag nemlig blevet lukket eller pillet fra hinanden efter klage fra en borger om manglende sikkerhed på grunden, som Sorø Kommune tilså sidst på ugen.

Det skriver Sjællandske.

Ifølge avisen kom beslutningen fra Sorø Kommune om akut at lukke nogle af hulerne helt bag på Dansk Hulebyg, som har stået for at bygge hulerne sammen med lokale elever. Blandt andet fordi Dansk Hulebyg allerede torsdag var ude at udbedre skaderne på en af hulerne – et piratskib, som står i vand i vinterperioden. Mariella Harpelunde Jensen fra Dansk Hulebyg forklarer til Sjællandske, at der blev sat advarselsbånd om skibet og vandhullet.

Men dagen efter krævede Sorø Kommune alligevel mere action. Flere huler blev derfor lukket og en enkelt pillet fra hinanden.

Til kamp på Facebook
Lukningen af hulerne har allerede skabt stor debat på de sociale medier, hvor brugerne især raser over at områdets aktiviteter for børn nu er blevet pillet fra hinanden af sikkerhedsmæssige grunde, som de ikke forstår.

Ifølge Dansk Hulebyg er sagen et sammenstød mellem ambitionerne om at lave en udgave af 70’ernes byggelegeplads og så kommunens fokus på sikkerhed.

- Om nogen ønsker vi, at ingen kommer til skade på Parnas. Og det er heldigvis heller ikke sket siden åbningen. Vi har stor forståelse for, at Sorø Kommune skal tænke på sikkerheden. Men vi kunne godt have tænkt os, at vi havde taget en ordentlig snak om det sammen, så det hele ikke skulle foregå så dramatisk , siger Mariella Harpelunde Jensen til Sjællandske.

Ifølge Dansk Hulebyg skal de mødes med Sorø Kommune efter påsken. 


Nyhedsoverblik