Kommune vil indgå i dialog med grundejere om gadebelysning

Vordingborg Kommune vil nu undersøge, om grundejere kan spares for kæmpe ekstraregning i forbindelse med, at de selv skal betale for gadebelysning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Torsdag kunne vi her på TV ØST fortælle, at Vordingborg Kommune havde besluttet, at grundejerne på de private fællesveje selv skal betale for gadebelysningen og for at blive koblet fra den kommunale strømforsyning.

En beslutning der skabte stor utilfredshed blandt grundejerne, som stod til at betale en ekstra regning på flere tusinde kroner.

Betale over ejendomsskatten

Efter TV ØST er gået ind i sagen, vil Vordingborg Kommune nu undersøge, om det er muligt, at grundejerne forbliver på den kommunale strømforsyning og i stedet betaler for gadebelysningen over ejendomsskatten.

På den måde vil grundejerne blive sparet for unødt store udgifter.

- Vi har ikke været opmærksomme på, at det i nogle tilfælde ville være forbundet med så store omkostninger at etablere ny strømforsyning til gadelyset. Vi vil naturligvis forsøge at undgå dette, og går derfor i dialog med de berørte grundejerforeninger for at forsøge at finde alternative muligheder for tilslutning.” siger formand for Teknik- og Miljøudvalger Thomas Christfort (kons.) i en pressemeddelelse.

Forvaltningen skal nu undersøge, om det er lovligt og praktisk muligt at lade grundejerne på de private fællesveje betale for gadebelysningen over ejendomsskatten.

Udvalgsformanden understreger samtidig, at det stadig er op til grundejerforeningerne selv at beslutte, om de vil fortsætte med at have belyst deres vej eller i stedet ønsker at slukke for gadelamperne og dermed spare udgifterne til etableringen og driften af gadebelysningen.


Nyhedsoverblik