Kommune fastholder elever på Lindeskovskolen

Debatten raser, efter Guldborgsund Kommune har vedtaget, at børn ikke kan vælge skole efter eget ønske.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En stribe af forældre måtte skuffet forlade byrådsmødet i Guldborgsund i torsdags. Her fik de nemlig at vide, at et flertal i byrådet havde vedtaget, at ikke alle kommunens børn kan begynde på deres ønskede folkeskole efter sommerferien. 

For det er ikke nogen hemmelighed, at Lindeskovskolen tidligere har haft udfordringer med at holde på eleverne. Tidligere havde op til en fjerdedel af børnene på Lindeskovskolen muslimsk baggrund, og der var børn nok til fem modtageklasser. Det fik flere forældre til at varsle, at de ville flytte deres børn til andre skoler.

Dermed vil afgørelsen i byrådet ikke give dispensation til samtlige 32 elever fra andre distrikter, der har søgt om skolestart på Østre Skole i Nykøbing Falster i stedet for Lindeskovskolen. Men flertallets beslutning på byrådsmødet strider i mod fagudvalget og forvaltningens anbefalinger. 

Debatten raser på Facebook

quote På Lindeskovskolen er der en overvægt af både tosprogede elever og elever, der kommer fra socialt belastede områder.

Sanne Dalgaard Jørgensen, forælder, der har fravalgt Lindskovskolen

Debatten har især raset på Facebook, hvor blandt andre byrådsmedlem Simon Hansen (S) har kommenteret sagen. Han bakker op om de eksisterende regler for frit skolevalg i Guldborgsund Kommune, da begrænsninger herfra er med til at optimere klassestørrelserne på de enkelte skoler.

Også venstremanden Nicklas Thorsen (V) har blandet sig i debatten. Modsat Simon Hansen (S) mener han, at byrådet i kommunen ekstraordinært skulle have givet dispensation til de forældre, som havde søgt om frit skolevalg til Østre Skole og aktivt fravalgt Lindeskovskolen.

På Lindeskovskolen, der har distrikt i det sydlige Nykøbing, er kun 15 børn blevet indskrevet til det kommende skoleår. Det skriver Folketidende. 

Se debatten på Facebook mellem Venstre og Socialdemokraterne:

Valgte Lindeskovskolen fra

Sanne Dalgaard Jørgensen er én af de forældre, som har valgt Lindeskovskolen fra. Allerede da hendes datter kom til verden for fem år siden, begyndte tankerne om, hvilken skole familien helst så for den nyfødte. Og i en alder af blot tre måneder blev Sanne Dalgaard Jørgensens datter skrevet op til en privatskole.

quote Vi var nervøse, da vores datter stod nederst på ventelisten til den privatskole, som vi ønskede os

Sanne Dalgaard Jørgensen, forælder, der har fravalgt Lindskovskolen

- På Lindeskovskolen er der en overvægt af både tosprogede elever og elever, der kommer fra socialt belastede områder. Derfor fik vi vores datter skrevet op til en privatskole, hvor hun fra 1. april starter i tidlig skolefritidsordning, siger Sanne Dalgaard Jørgensen til TV ØST.

Der gik dog flere år før, at Sanne Dalgaard Jørgensens datter officielt fik en plads på den ønskede privatskole. Ventetiden resulterede i flere bekymringer om, hvorvidt datteren mon blev tvunget ud på den distriktsskole, som familien tilhører.

-  Vi var nervøse, da vores datter stod nederst på ventelisten til den privatskole, som vi ønskede os. Vi havde jo hørt, at Lindeskovskolen var blevet bevilliget flere penge, og at kommunen havde besluttet, at skolen fortsat skulle blive. Derfor snakkede vi om, at de fleste børn, der kommer fra distriktet, ville blive tvunget derhen, siger hun.

Sanne Dalgaard Jørgensens datter kom til sidst ind på privatskolen, og familien har endnu ikke været i tvivl om, at det har været rigtige beslutning at vælge den offentlige folkeskole fra. 

- Man vil jo kun sine børn det bedste, og for os handler det om, at vores børn skal have det bedste miljø at trives i, både socialt og fagligt, siger Sanne Dalgaard Jørgensen. 

Lindeskovskolen.jpg
Læs også
Lindeskovskolen får penge til ekstra modtageklasse
Lindeskovskolen.jpg
Læs også
Lindeskovskolen får penge til ekstra modtageklasse

 


Nyhedsoverblik