Kom med til indvielse af Kalundborgs nye togstation

Lørdag den 8. december får Biotekbyen Kalundborg og Nordvestbanen en ny togstation, Biotekbyen Kalundborg Øst.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Første spadestik til Biotekbyen Kalundborg Øst blev taget i september, i dag står stationen klar, og det skal fejres.

Derfor inviterer Banedanmark til stationsindvielse lørdag den 8. december, hvor blandt andre Anders og Katrine kendt fra DR Lille Nørd kigger forbi. Det skriver Banedanmark i en pressemeddelelse.

Banedanmark har stået for byggeriet af stationen, og har sammen med Kalundborg Kommune og Novo Nordisk finansieret byggeriet af Kalundborg Øst Station, der i begyndelsen forventes at få godt 200 daglige passagerer.

- Det sker ikke så tit, at vi åbner nye stationer, så vi er rigtig glade for, at vi i samarbejde med Kalundborg Kommune, Novo Nordisk og Novozymes kan åbne Biotekbyen Kalundborg Øst Station, siger Steen Neuchs, der er anlægsdirektør i Banedanmark.

150512_Novo.jpg
Læs også
Novo Nordisk vil have ny togstation i Kalundborg
150512_Novo.jpg
Læs også
Novo Nordisk vil have ny togstation i Kalundborg

Han mener, at placeringen af den nye station vil få en betydning for pendlerne fremover:

- Med sin placering har den rigtig gode muligheder for at leve op til sit primære formål: at blive en pendlerstation for de mange mennesker, der arbejder i området.

Indvielse af stationen

  • Lørdag den 8. december klokken 13.15-14.30
  • Et gratis særtog kører fra Kalundborg Station klokken 13.15 og ud til den nye station. Klokken 14.30 kører toget retur til Kalundborg. Det er også parkeringsmuligheder, hvis man kommer til arrangementet i bil.

  • Der vil være taler af Kalundborgs borgmester, Martin Damm, Jesper Haugaard, Vice President EMA operation, Novozymes, underdirektør og planlægningschef i DSB Mikkel Gram Colding og områdechef i Banedanmark Anlæg, Annette Justesen Bech.

  • For at fejre åbningen af stationen har arrangørerne inviteret Anders og Katrine kendt fra DR Lille Nørd til at stå for underholdning til de yngste. Desuden vil det lokale band Pablo spille i teltet, ligesom vi byder på noget varmt at spise og lidt at drikke til.

Hurtig adgang til og fra rådhuset og Novo Nordisk

Stationen ligger halvanden kilometer fra centrum midt i det store industri- og byudviklingsområde i den østlige del af byen. Herfra bliver der nu hurtig adgang til og fra blandt andet rådhuset, Novo Nordisk og Novozymes, processkolen samt det nye uddannelses- og innovationscenter Knowledge Hub Zealand.

quote Den nye station styrker vækstmulighederne for Biotekbyen

Jesper Haugaard, Vice President EMA operation i Novozymes

-  Det er en glæde, at vi nu sammen kan åbne den nye station her i hjertet af Biotekbyen Kalundborg, som både kommunen og virksomhederne i området har kæmpet for. Infrastrukturen er essentiel for væksten i Danmark, og nu får både ind- og udpendlere bedre forhold, ligesom vi kan tiltrække og fastholde virksomheder, der vil investere i byen. Det er med til at gøre Kalundborg til et godt sted at bo og drive virksomhed, siger Martin Damm, der er borgmester i Kalundborg.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
 

Biotekbyen Kalundborg Øst får tog en gang i timen i hver retning, og på forpladsen er der arealer til cykelparkering, en buslomme og en parkeringsplads til cirka 100 biler. Det giver dermed især pendlerne bedre mulighed for at benytte toget som en del af turen til og fra arbejde. Blandt andet for dem, der er ansat ved Novo Nordisk.

- Den nye station styrker vækstmulighederne for Biotekbyen. Åbningen af stationen vil gøre transporten til og fra arbejde betydeligt lettere for de togpendlere, der arbejder i Novo Nordisk, Novozymes og NNE. Og samtidig understøtter den nye station Kalundborg som uddannelsesby, når de mange studerende kan pendle direkte til den kommende campus, der bliver nabo til stationen, siger Jesper Haugaard, Vice President EMA operation i Novozymes.

Om Biotekbyen Kalundborg Øst Station:

  • Forplads med arealer til cykelparkering, kiss 'n' ride, buslomme og taxiholdeplads

  • Parkeringsplads til cirka 100 biler

  • Et tog i timen i hver retning

  • Gåafstand til rådhuset, Novo Nordisk og det øvrige erhvervsområde i Kalundborg Øst

  • Anlægsperiode: september-december 2018

  • I april 2019 etableres en gangbro fra stationen til Novo Nordisk areal på den sydlige side af banen


Nyhedsoverblik