Koldfront slår luften ud af sommervejret

Det har været strandvejr i weekenden, men nu kan vi se frem til at bytte parasollen ud med en paraply.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mandag morgen har Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) udsendt en varsling om risiko for skybrud i den vestlige del af Danmark, men her id en østlige del ser det mandag morgen ud til at vi går fri af det varsel.

Årsagen er, at en koldfront er på vej ind over landet. Den rammer først tirsdag, så mandagen bliver efter alt at dømme både varm og våd.

      - Ugen starter jo faktisk ganske varmt. Vi kan godt nå helt op på 27 grader, og varmen rammer nok især på Sjælland. Men der er ugler i mosen, for der kommer noget skybrud ind over landet, siger vagthavende meteorolog ved DMI Niels Thyge Rasmussen.

Mest tørt østpå

Især Østjylland og Nordjylland vil blive udsat for kraftig regn fra mandag formiddag og indtil eftermiddagen, oplyser meteorologen.

- Til gengæld bliver det ikke til så meget regn og torden i den østlige del af landet. Det bliver både koldere og vådere i Jylland, siger Niels Thyge Rasmussen.

Mavepuster til bikinivejr

Koldfronten rammer for alvor tirsdag, og den kommer til at levere en regulær mavepuster til det bikinivejr, som man har kunnet nyde i Danmark i weekenden.

- Tirsdag kommer der en meget køligere luft. Fra tirsdag og ugen igennem vil temperaturen ligge mellem 17 og 23 grader. I perioder vil der komme byger, men der bliver også perioder med solskin. Så det bliver mere typisk sommervejr, siger meteorologen. /ritzau/


Nyhedsoverblik