Knap hver tredje barn på Lolland får brug for social hjælp

Lolland er den kommune i landet, der har flest sårbare børn, viser ny en undersøgelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Knap hver tredje barn i en børnehave på Lolland kan forvente at få brug for social hjælp senere i livet.

Det viser en ny undersøgelse, som Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning, KORA, har lavet.

quote Der er store udfordringer i Lolland Kommune

Betina Vincent Andersen, formand for BUPL Sydøst

I undersøgelsen tager Lolland Kommune en foruroligende første plads blandt landets 98 kommuner. Kommunen på har ifølge undersøgelsen 28,2 procent sårbare børn i alderen 0 -5 år. 

- Der er store udfordringer i Lolland Kommune. Der er rigtig mange på overførselsindkomst, det skaber nogle strukturelle udfordringer i kommunen, så det kan være svært at gribe ind overfor de sårbare børn, siger Betina Vincent Andersen, formand for BUPL Sydøst, til TV ØST.

For få udlærte pædagoger

Rapporten fremhæver, at der er forskel på, hvor mange børn, der er til hver pædagog i landets kommuner.

Lolland Kommune dækker over et stort geografisk område, derfor kommer mange børn ikke ind til de kommunale institutioner, men bliver passet af dagplejer.

- Det er et problem, at op mod 70 procent af børnene bliver passet i dagpleje. De er ikke uddannet pædagoger, så de har ikke nødvendigvis de nødvendige kompetencer til at håndtere de sårbare børn, forklarer Betina Vincent Andersen.

BUPL: Ansæt folk med faglige viden

quote Der er rigtig mange på overførselsindkomst, det skaber nogle strukturelle udfordringer i kommunen, så det kan være svært at gribe ind overfor de sårbare børn

Betina Vincent Andersen, formand for BUPL Sydøst

I daginstitutionerne skal 7,22 børn i gennemsnit deles om en pædagog, mens det på landsgennemsnit er 6,44 børn til hver pædagog. Men de tal passer ikke ifølge Betina Vincent Andersen.

- Der er nogle mangler i de tal. Hvis vi tager de ansatte i administrationen ud, så er der op mod 11,8 børn om hver pædagog, siger Betina Vincent Andersen og tilføjer:

- Man har mange gode intentioner om en tidlig indsats, men man bliver nødt til at tænke helt anderledes og ansætte nogen med den faglige viden, og så skal man lægge dagplejerne under daginstitutionerne.


Nyhedsoverblik