Kalundborg jagter de højtuddannede

Der er masser af virksomheder, der vælger at slå sig ned i Kalundborg, men det er svært at finde kvalificeret arbejdskraft til de job, der følger med.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det går godt for erhvervslivet i Kalundborg. Faktisk så godt, at der er mangel på kvalificeret arbejdskraft.

Derfor arrangerede Kalundborg Rekrutteringsalliance – en alliance mellem Kalundborgegnens Erhvervsråd, Kalundborg Kommune, Novo Nordisk Manufacturing Kalundborg samt Akademikernes A-kasse – mandag til karrieremesse i Novo Nordisk / Novozymes Fritidscenter. Højtuddannede fra hele landet var inviteret.

- Vi håber, at vi får spredt budskabet om, at Kalundborg og Nordvestsjælland er et rigtig godt sted at arbejde og bo, siger Laila Bregner Carlsen, Konstitueret Erhvervsdirektør i Kalundborgegnes Erhvervsråd.

Ud af storbyen

Med sloganet: ”Vi ved du kan tænke ud af boksen, men kan du også tænke ud af storbyen?”, går Kalundborg rekrutteringsalliance benhårdt efter den højtuddannede arbejdskraft fra universitetsbyerne som Aalborg, Århus, Odense og København.   

- Det nytter jo ikke noget, hvis man ikke kan få en kvalificeret arbejdskraft. Det er jo hele humlen i det her. For at virksomhederne kan fortsætte den positive vækst, så er det simpelthen nødvendigt, at vi får den arbejdskraft, der skal bruges, fortæller Laila Bregner Carlsen.    

- Sidste år anslog vi, at vi skulle bruge 350 akademikere, og vi havde 18 ledige i alt i kommunen. Det i sig selv gjorde, at vi skulle gøre noget særligt, fortæller Martin Damm, Borgmester i Kalundborg.

Stort tilløbsstykke

Der deltog over 450 jobsøgende og nyuddannede til dagens arrangement, og én af dem var Sarah Østrup Jensen, der havde taget busturen helt fra Århus.

- Jeg er her for at høre lidt om karrieremulighederne på Sjælland. Jeg er molekylærbiolog og er i gang med en p.h.d., så jeg søger noget inden for naturvidenskab eller sundhedsvidenskab, siger hun.

Selvom der er langt fra Århus til Kalundborg, så er Sarah Østrup Jensen åben for at rykke teltpælene op.

- Jeg er i overvejningsfasen. Det kunne godt være en mulighed, hvis det rigtige job er der.

Og måske er Kalundborg lige præcis det, som Sara Østruo Jensen efterlyser.

- Nu snakkede jeg lige med dem om alt det, der er at lave i Kalundborg uden for arbejdslivet, og det synes jeg egentlig var meget tiltrækkende. Så hvis det skulle være, så skulle det være for at kunne flytte til noget natur og få noget lidt mere for pengene, end man kan i Århus, fortæller hun.   

Det er i hvert fald ikke usandsynligt, at Sara Østrup Jensen snart kan kalde sig Kalundborgenser.


Nyhedsoverblik