Kajakklubs banner signalerer liv i lokalområdet - nu kræver kommunen det fjernet

Den lokale kajakklub i Præstø må ifølge Vordingborg Kommune ikke have et banner hængende, som reklamerer for klubben.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

På havnen i Præstø er den lokale kajakklub kommet i politisk modvind. Her har klubben et banner hængende med påtrykt logo og navn, som signalerer hjemsted for den tre år gamle kajakklub.

Men nu har Vordingborg Kommune udstedt et påbud om, at kajakklubben skal fjerne deres banner, fordi det ikke overholder lokalplanen.

- Jeg synes, det er lidt småligt, siger Sam Dyring, bestyrelsesmedlem i Præstø Kajak og Padle Klub.

quote Når vores turister og besøgende kommer til byen, så skal de opleve der er liv, de skal opleve, der er aktiviteter

Susan Thydal, formand for Udvikling og Erhverv i Vordingborg Kommune, 

- Man prøver sådan at holde alt ved det gamle, og det er fint nok man har nogle regler, som man går ud fra, men man må også vise noget interesse for det nyskabende hernede i Præstø, tilføjer han.

Hos Facaderådet i Præstø, der rådgiver kommunen i denne type sager, er det vigtigt at holde fast i gældende lokalplaner.

- Jeg synes, vi skal have nogle meget høje ambitioner på Præstøs vegne. Det gælder for bygninger, og det gælder for skiltningen, siger Karen Margrethe Olsen, der sidder med i rådet som repræsentant for den lokale bevaringsforening.

Præstø Kajak og Padle Klub.
Præstø Kajak og Padle Klub. Foto: Lars Andersen - TV ØST

Et vigtigt element over for turisterne

Problemet er, at lokalplanen ikke tillader bannere, men kun deciderede skilte under bestemte regler. Og det dur ifølge Karen Margrethe Olsen ikke at slække på den politik i den gamle købstad.

- Det vil jo skabe en enorm præcedens, fordi så vil alle jo kigge på det og sige, jamen altså vi får da også trykt nogle bannere og hænger op på vores forretning, og det er jo netop den præcedens, en så utilpasset skiltning er med til at skabe, som er meget uheldigt, siger hun.

Karen Margrethe Olsen, medlem af Facaderådet i Præstø.
Karen Margrethe Olsen, medlem af Facaderådet i Præstø. Foto: Lars Andersen - TV ØST

Men formanden for Udvikling og Erhverv i Vordingborg Kommune, Susan Thydal, ser gerne en dispensation til kajakklubben. Derfor tager hun nu sagen op med Plan og Teknik Udvalget.

- Noget af det, der er vigtigt for mig, det er jo at når vores turister og besøgende kommer til byen, så skal de opleve der er liv, de skal opleve, der er aktiviteter, de skal opleve, at der er borgere i området, som rent faktisk er med til at udvikle og lave noget, siger hun.

Sam Dyring, bestyrelsesmedlem i Præstø Kajak og Padle Klub.
Sam Dyring, bestyrelsesmedlem i Præstø Kajak og Padle Klub. Foto: Lars Andersen - TV ØST

Hos kajakklubben med de cirka 150 medlemmer ærgrer man sig over, at man ikke undersøgte reglerne, inden banneret kom op at hænge. Men klubben havde også håbet på lidt mere forståelse.

- Det er synd, at man ikke er med til at skabe den udvikling, der nu engang kan være, siger Sam Dyring.

Kajakklubben har indtil videre fået dispensation til at lade banneret hænge lidt endnu. Men senest den 8. oktober skal det være pillet ned.

100919_Naestved_stadion.jpg
Læs også
Kommune bruger millioner på stadion til nedrykket klub
100919_Naestved_stadion.jpg
Læs også
Kommune bruger millioner på stadion til nedrykket klub

Nyhedsoverblik