Integrationsråd fylder 10 år

Odsherreds integrationsråd fejrede lørdag sin 10 års fødselsdag. Dagligt hjælper de flygtninge og indvandrede med at falde bedre til i kommunen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Odsherred Teater lagde lørdag gulv til en fødselsdagsfest. Integrationsrådet i Odsherred har nemlig eksisteret i hele 10 år.

- Vi har selv flygtningebaggrunde, så der er en masse ting, som vi, der befinder os i sådan en situation, kan forstå og bidrage med, siger Patrick Maklawa, der er flygtning fra Congo og medlem af integrationsrådet i Odsherred.

quote Vi er født ind i det, og man kan mærke, at når man er en del af det, så ved man, hvor skoen trykker

Nancy Sørensen, formand for integrationsrådet.

Rådet består af både danskere og indvandrere og huser i alt 9 forskellige nationaliteter. De hjælper flygtninge med alt til, hvordan man tager bussen til at få et arbejde.

- Vi er født ind i det, og man kan mærke, at når man er en del af det, så ved man, hvor skoen trykker, siger Nancy Sørensen, der er formand for integrationsrådet.

Rådgiver politikere

Integrationsrådet har også en rådgivende funktion. De mødes tit med byrådspolitikerne for at komme med forslag og opfordringer til, hvordan de bedst muligt håndterer flygtninge og indvandrere i kommunen.

quote Det er vigtigt, at vi ved, at der er nogen, der kan udtrykke de tanker og følelser, som vores flygtninge og immigranter kommer med

Jørgen Revsbech (V), integrationsrådets følgegruppe

- Det er vigtigt, at vi ved, at der er nogen, der kan udtrykke de tanker og følelser, som vores flygtninge og immigranter kommer med, siger Jørgen Revsbech (V), der sidder med i integrationsrådets følgegruppe.

Flere kommuner i vores region har i dag oprettet integrationsråd. Det drejer sig om Lolland, Odsherred, Vordingborg, Sorø, Ringsted, Holbæk, Næstved og Kalundborg.

I fire kommuner har man ikke oprettet integrationsråd. Det drejer sig om Slagelse, Guldborgsund, Stevns og Faxe. I sidstnævnte har man i stedet valgt at inddrage både jobcentret, Røde Kors og Dansk Flygtningehjælp med at håndtere flygtninges integration i kommunen.


Nyhedsoverblik