Integrationsprojekt: Gymnasieelever mødte asylansøgere

Elever fra Kalundborg Gymnasium har brugt to dage sammen med syriske asylansøgere for at nedbryde barrierer og skabe relationer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Et psykologihold med elever fra Kalundborg Gymnasium havde fået mulighed for at komme helt tæt på en gruppe syriske asylansøgere. I forbindelse med et integrationsprojekt besøgte gymnasieeleverne først de syriske flygtninge i asylcenteret, og dagen efter var asylansøgerne et smut forbi gymnasiet.

Og selvom der ikke altid var en tolk til stede, så lykkes det dem alligevel at kommunikere med hinanden og skabe relationer.  

- Det var vildt, at vi så hurtigt klikkede med dem. Vi havde ikke tænkt os at snakke om deres flugt, men det kom vi til. De fortalte om, hvordan de havde oplevet, at deres venner var blevet sprunget i luften og meget mere, fortæller Josephine Hansen.

Begge aftner skulle de lave mad sammen, og her var der rig mulighed for at komme endnu tættere på hinanden og lære om hinandens kulturer.

Meget taknemmelige

Det var elevernes vurdering, at asylansøgerne virkede glade for den kulturelle udveksling, og at de havde nydt dagene sammen med eleverne. Og selvom livet i et asylcenter kan virke hårdt, så er de alligevel taknemmelige for deres liv i asylcenteret. Frederik fra 2. M fortæller blandt andet, at en af asylansøgerne i deres gruppe havde sagt følgende:

- Jeg har aldrig oplevet så stor en frihed i mit liv, som jeg har oplevet i dag, fortæller Frederik Larsen.

Og herefter var den syriske mand begyndt at græde.

Eleverne var alle efterladte med en positiv oplevelse af mødet med asylansøgerne. De fortæller, ar de syriske flygtninge var meget høflige og hjælpsomme. 


Nyhedsoverblik