Ingen Pokémon-jægere på sygehuset, tak

Region Sjælland skriver i dag på deres Facebook, at de ikke vil have Pokémon-jægere rendende rundt på sygehusets gange og afdelinger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Du skal fange dem alle: Sådan lyder Pokémon-sloganet. Men i kampens hede, skal man også bruge sin sunde fornuft, lyder det fra Region Sjælland.

Sygehuset er som sådan for alle. Men sygehuset er jo først og fremmest for syge mennesker – ikke Pokémon-jægere, der ikke har et ærinde på sygehuset. Også selvom den bedste og sejeste Pokémon er inde på sygehuset.

Derfor vil Region Sjælland gerne have, at alle Pokémon-entusiaster viser patienter og pårørende på regionens sygehuse respekt. Derfor beder de alle om at lade vær med at jage de små virtuelle ”monstre” på deres smartphones. 

Brug din sunde fornuft 

Det er ikke kun de syge, det går ud over. De ansatte har også brug for ro og orden til at passe deres arbejde.

Så tænk dig om, inden du går på jagt, lyder det fra Region Sjælland.

- Det er godt, at de unge ikke bare sidder derhjemme foran computerskærmen, men vi beder folk om at bruge deres sunde fornuft – bare fordi man jagter Pokémons skal man ikke glemme sin diskretion. Vi skal jo passe på vores patienter, siger Helle Gaub, der er vicedirektør på Roskilde og Køge sygehus.

For to dage siden havde tre unge mænd ude fra gået rundt inde på sygehuset i Køge for at jage Pokémons. De var så optagede af deres smartphones, at de ikke engang lagde mærke til, at de var kommet ind på en sengeafdeling, før en sygeplejerske tog fat i dem. Og det er episoder som denne, der har fået Region Sjælland til at råbe op. 

Godt for børnene 

Helle Gaub fortæller også, at Pokémon-dillen har bragt noget godt med sig. Børn og unge, der er indlagt, er for eksempel nemmere at få ud af sengen,  nu hvor de kan tage på Pokémon-jagt. 

- Det er rigtig godt for mange af vores patienter, så de kommer op. Det er jo ikke fordi, der ikke må jages overhovedet. Det skal jo bare ikke være folk ude fra, der kommer ind og glemmer at vise hensyn, siger hun. 

 

 


Nyhedsoverblik