Ingen andre vil følge Slagelse-modellen

Ingen andre end Faxe Kommune vil følge Slagelse-modellen og stoppe med krav om dyre spildevandsløsninger til alle i det åbne land.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ingen andre end Faxe Kommune vil følge Slagelse-modellen og stoppe med krav om dyre spildevandsløsninger til alle i det åbne land.

Det viser en rundspørge, som TV ØST har foretaget blandt samtlige kommuner i vores område viser, at ingen andre vil følge Slagelses eksempel.

I Slagelse vil man kun kræve nye og bedre spildevandsløsninger på de ejendomme, som beviseligt forurener med deres eksisterende anlæg. Men det er en upræcis og alt for krævende løsning, mener altså de øvrige kommuner.

Faxe overvejer modellen

Kun i Faxe Kommune overvejer man at indføre modellen.

På et borgermøde i Skuderløse i aftes krævede mere end hundrede fremmødte, at kommunen skal stoppe med det generelle krav, som i mange tilfælde koster 80-90.000 kroner at etablere. 

I stedet skal kommunen først lave miljømålinger på de enkelte ejendomme og dernæst kun stille krav de steder, hvor der beviseligt sker en forurening.

Men alle andre kommuner står fast på deres eksistrende spildevandsplaner. I Stevns Kommune var emnet oppe på et møde i aftes. Også her valgte et enigt Natur-, Fritids- og Kulturudvalg at fastholde kravet om moderne spildevandsløsninger på alle ejendomme i de udpegede områder.

Kræver, alle har spildevandsløsninger

- Vi vil ikke gå ind og friholde nogle enkelte ejendomme hist og her. Det mener vi heller ikke er rimeligt i forhold til alle dem, som allerede har etableret moderne anlæ, forklarer formand for udvalget Bjarne Østergaard Rasmussen (løsgænger).

Heller ikke i Kalundborg Kommune, vil man lave individuelle vurderinger af de enkelte ejendommes forurening, før man udsteder påbud.

- Vi kræver, at alle har spildevandsløsninger som er tidsvarende og lever op til nogle generelle standarder. Det er kun rimeligt, at der stilles ens krav til alle, forklarer Svend Erik Autzen (V), som er formand for Teknik og Miljøudvalget i Kalundborg Kommune.


Nyhedsoverblik