Indbrud ødelægger inventar for 150.000 kroner

To indbrudstyve slap kun afsted med et lille beløb, da torsdag brød ind i Maribo Hallerne, men døre, karme og vinduer er ødelagt i massevis.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Medarbejderne på Maribo Hallerne mødte torsdag ind til et chokerende syn. Døre, karme, vinduer og en sodavandsautomat var smadret med koben, efter to indbrudstyve havde været i bygningen i næsten halvanden time

quote Jeg tror ikke, deres mål har været at smadre vores lokaler hæmningsløst, men alligevel har de ødelagt rigtigt meget

Morten Harkjær Nielsen, Haldirektør, Maribo Hallerne

- Jeg tror ikke, deres mål har været at smadre vores lokaler hæmningsløst, men alligevel har de ødelagt rigtigt meget. De har gennemgået hele huset, ja, selv vores arkiv er de brudt ind i, siger haldirektør Morten Harkjær Nielsen til TV ØST.

Slap kun afsted med småbeløb

På trods af de mange skader på bygningerne, er de to indbrudstyve kun sluppet afsted med småbeløb, iPads og nogle bærbare computere. Desuden har de brudt en sodavandsautomat op, men den var til indbrudstyvenes ærgrelse blevet tømt i weekenden.

quote Det kommer til at koste os op imod 150.000 kr

Morten Harkjær Nielsen, Haldirektør, Maribo Hallerne

- Vi ligger ikke inde med kontanter, og det er det, jeg tror de er gået efter. Til gengæld har de ødelagt så mange døre og andet inventar, at det kommer til at koste os op imod 150.000 kr., siger haldirektøren.

Håndværkere har allerede i går og i dag været i fuld sving for at lave midlertidige løsninger.

Har ingen alarm 

Videoovervågningen fra stedet viser, at gerningsmændene brød ind i hallerne klokken 00:20 natten til torsdag, og først forlod området klokken 01:40. Maribo-Hallerne har ingen indbrudsalarm, så de opdagede først indbruddet torsdag morgen.

- Vi har nok være lidt været naive, men nu kommer der videoovervågning op, siger Morten Harkjær Nielsen.

Haldirektøren oplyser til TV ØST, at indbruddet ikke kommer til at have konsekvenser for aktiviteterne i hallerne.

 


Nyhedsoverblik