I kamp mod IS: Kom med ombord på Peter Willemoes

Fregatten Peter Willemoes sejler mod Middelhavet. Her skal skibet være en del af den internationale kamp mod Islamisk Stat i Irak og Syrien.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Omkring klokken halv tre torsdag eftermiddag lød et langt farvel-tut fra fregatten Peter Willemoes, der stævnede ud fra Korsør Havn for at slutte sig til de amerikanske styrker i kampen mod Islamisk Stat i Irak og Syrien.

Først skal skibet forbi Middelhavet og Kreta, hvor de skal tanke op og have friske madforsyninger - og endnu vigtigere: Vente på, at skibets deltagelse i krigen bliver stemt igennem i Folketinget.

- Vi regner med at få missionen godkendt i starten af februar. Og så er det meningen, vi skal joine den amerikanske hangarskibsgruppe og være med til at beskytte hangarskibet, fortæller skibschef Kristian Haumann til TV ØST.

Er med til at danne overblik

Peter Willemoes og besætningen ombord skal blandt andet beskytte det amerikanske hangarskib, så de kan anvende deres lufthavn ombord, og det gør de blandt andet ved at hjælpe dem med at skabe overblik over trusselsbilledet.

- Dagligdagen vil gå med at sikre, at hangarskibet får at vide, hvilke fly, skive og ubåde, der er i området. Så der er styr på det. Og hvis truslerne så manifesterer sig, så kan vi også bidrage med vores våbensystemer. Men kun i det tilfælde. Ellers bruger vi kun vores våben, hvis der bliver behov for at forsvare os selv, siger Kristian Haumann.

Fregatten skal være af sted frem til starten af maj, hvorefter det vender snuden hjemad. I slutningen af maj vil Peter Willemoes efter planen igen være at finde i dansk farvand.

Om Peter Willemoes

  • Over 500 kilometer kabel løber gennem skibet
  • 7 dæk (etager)
  • 139,6 meter lang
  • 19,75 bred
  • 31,5 meter høj fra vandlinjen

 


Nyhedsoverblik