Nyheder fra din hverdag

Husejer i Ringsted: Jeg føler mig ført bag lyset

01:09

Alle huse i Nonnedalen i Ringsted er bygget i rødt - men én familie har fået dispensation af Ringsted Kommune til at bygge et hus i beige, og det går de andre husejere på. De føler sig ført bag lyset, fordi de har bygget efter reglerne.

Alle huse i Nonnedalen i Ringsted er bygget i rødt - men én familie har fået dispensation af Ringsted Kommune til at bygge et hus i beige, og det går de andre husejere på. De føler sig ført bag lyset, fordi de har bygget efter reglerne.

1 af 2

I Nonnedalen i Ringsted er alle huse røde. Røde mursten og tegl. Det står der i lokalplanen, at de skal være, men nu er der blevet opført et hus med beige mursten.

Michael Jensen fra Ringsted har fået sit drømmehus. Han bor også det bedste sted i Ringsted, hvis man spørger ham.

I 2015 byggede Michael Jensen et rødt hus i Nonnedalen. Alle huse i Nonnedalen er faktisk røde, og den ensartethed er noget som Michael Jensen sætter stor pris på – og en af grundene til, at han og konen valgte at bygge i Nonnedalen.

Men nu er der et skår i glæden; en nabo har fået lov til at bygget med beige mursten.

- Det passer jo ikke ind i de andre rødlige, siger Michael Jensen.

Brød med egen lokalplan

I Nonnedalen skal man bygge efter lokalplan 205, hvor der står at: Alle huse skal bygges i samme stil, i rød, for at skabe visuel og med materialemæssig sammenhæng. 

Men i modstrid med lokalplanen har Ringsted Kommune givet dispensation til en husejer, der har bygget med beige sten.

- Vi andre har bygget efter lokalplanen, og vi føler os ført bag lyset, fordi man bare negligerer den lokalplan, der er.

Formanden for Plan- og Boligudvalget i Ringsted indrømmer, at kommunen har jokket i spinaten:

- Vi lægger os fladt ned og siger, at det er kommunen, der har lavet en fejl, lyder det fra Per Roos (V).

Og formanden kan da også godt forstå at husejerne er frustreret.

- Der er en grund til at, vi laver en lokalplan, og det er fordi vi skal holde os inden for de rammer der er, så jeg kan godt forstå, at borgere ikke synes det er godt, det vi har fået lavet.

Vil ændre lokalplanen

Nu overvejer udvalget at ændre lokalplanen og gøre den mindre restriktiv. Det betyder, at de beige mursten kan få lov til at blive. En besked de har svært ved at sluge i Nonnedalen.

- Når man først begynder at ændre på det, så er løbet kørt; vi har jo valgt at bo her, fordi vi godt kan lide at alt er rødt og ensartet, ellers kunne vi jo bare have købt et andet sted, siger Micahel Jensen.  

Så han mener, at kommunen må ligge som de har redt:

- Når man laver en fejl, så må man også stå inde for den. Det skal ikke gå ud over os; så må de gribe i egen barm.

Den 23. januar skal Plan- og Boligudvalget på et møde tage stillingen til om lokalplanen skal ændres og være mere åben.

 

Tip os Har du et godt tip?