Horesta: Michelin-stjerner har enorm betydning for lokalområdet

Det er ikke kun de enkelte restauranter, der kan være glade, hvis der kommer en Michelin-stjerne i hus. Også lokalsamfundet kan opleve et boost.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Om ganske få timer bliver spændingen forløst.

På Hotel Frederiksminde finder de ud af, om de kan blive ved med at bryste sig af at være etstjernet Michelin-restaurant, og på Dragsholm Slot finder de ud af, om alt det hårde slid bliver belønnet med stjernestøv.

Og det har enorm betydning for alle restauranter, hvis de bliver belønnet med en Michelin-stjerne, fortæller Allan Hansen, formand i Horesta Sjælland, der er restauranternes brancheorganisation.

quote Når en restaurant bliver tildelt en stjerne, så følger der næsten med det samme en massiv tilstrømning af bookinger

Allan Hansen, formand i Horesta Sjælland

- Når en restaurant bliver tildelt en stjerne, så følger der næsten med det samme en massiv tilstrømning af bookinger. Hotel Frederiksminde oplevede for eksempel sidste år en øjeblikkelig tilgang af nye ordrer og kunder, siger han til TV ØST og tilføjer:

- Det har jo direkte effekt på bundlinjen. Frederiksminde havde et 2016, som de aldrig har haft det før.

Kommer for at bruge penge

Men det er ikke udelukkende restauranterne selv, der høster frugterne, når en Michelin-stjerne kommer i hus. For områder som Præstø, hvor Frederiksminde ligger, og Hørve, hvor Dragsholm Slot har hjemme, kan også mærke fordelene.

- Stjernerne har en afsmittende effekt på lokalområderne. Specielt i detailhandlen. Alle de her mennesker, der strømmer til, bruger en masse penge i området. På hotelovernatninger og i butikkerne. Det har enorm betydning de steder, siger Allan Hansen.

quote Stjernerne har en afsmittende effekt på lokalområderne. Specielt i detailhandlen

Allan Hansen, formand i Horesta Sjælland

Den regionale formand glæder sig til at se, hvordan stjernerne fordeler sig i norden klokken 10 onsdag formiddag. Han håber på flere stjerne til Sjælland.

- Der er nogle stykker i kikkerten. For eksempel Dragsholm Slot. Men også Babette i Vordingborg håber jeg bliver tildelt en stjerne. Det kunne være rart, hvis der kom flere stjerner til den sydlige del af Sjælland, siger Allan Hansen.

Du kan følge med live fra Michelin-uddelingen her: 

 


Nyhedsoverblik