Holder kæmpe fest for at fejre ny lov

Der blev gjort klar til fest hos Allan Tjønemark fra Bogø i dag. Halvandet års stridigheder med Naturstyrelsen om hans terasse er nemlig slut.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Allan Tjørnemark fra Bogø er en glad mand og inviterer i dag til grillet gris og fest på hans terasse med udsigt udover Storstrøm.

- Jeg er jublende glad. Og vi holder fest i dag for at fejre terassen, siger han til TV ØST.

I sidste uge nåede et politisk flertal til enighed om en ny planlov, og det betyder, at Allan Tjørnemark ikke skal rive sin terasse ned.

- Jeg har oplevet en personlig sejr. Det her har været en lang kamp for alle. Det er ikke kun os det drejer sig om. Der ligger 60.000 ejendomme i strandbeskyttelseslinjen, siger Allan Tjønemark.

Det hele værd

Der er tale om en terrasse og en sag der har været i vælten mange gange .

Første gang tilbage i sommeren 2015, hvor TV ØST fortalte , at terassen skulle rives ned,  fordi den ligger 300 meter og ikke de reglementerede 200 meter fra kysten.

- Det har været det værd. Det kan betale sig at kæmpe mod systemet og reglementerne. Systemerne kender ikke til virkeligheden. Der har vi fået rusket op i den bureaukrati. Det her er et eventyr, der er værd at fejre lige nu. siger Allan Tjønemark.

Besøg af minister

 De reglementer gav Allan Tjønemark ikke meget for, så han kæmpede videre.

Han fik blandt andet besøg af vækst- og erhvervsminister Troels Lund Poulsen og folketingsmedlem Marcus Knuth, der med selvsyn kunne se den ulovlige terasse.  

Og sammen med andre grundejere, der var fustrerede over planloven,  var Allan Tjørnemark til møde med Folketingets Miljøudvalg.

Og nu efter halvanden års kamp er reglerne lempede. Aftalen skal lovbehandles til oktober, hvorefter loven træder i kraft fra 1 januar 2017.

 


Nyhedsoverblik