Hjælp til tandpleje: Nu er han i arbejde og smiler igen

Christian Tripler er én af dem, der har fået arbejde, efter han fik hjælp til behandling af sine tænder. S og DF vil bygge videre på erfaringerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Vordingborg Kommune har succes med hjælp til behandling af tænder hos tidligere misbrugere. Det hjælper dem nemlig videre i uddannelse eller job.

Og én af dem er Christian Tripler fra Stege, som netop har fået arbejde.  

- Jeg er rigtig glad for dem, det skal jeg love dig for, siger han til TV ØST.

Hans tænder var helt slidte og ødelagte. Gule og grimme. 

- Der var ikke ret meget smil. Der var ikke ret meget glæde ved at tale med andre mennesker. Jeg ville helst undgå at være i kontakt, siger Christian Tripler. 

quote Der var ikke ret meget glæde ved at tale med andre mennesker

Christian Tripler

Et dårligt menneske

Psykisk var det hårdt for Christian Tripler at have så dårlige tænder. Derfor er han da også glad for, at han er én af de 49 tidligere misbrugere, som Vordingborg Kommune sendte gratis til tandlægen.

Det eneste krav fra kommunen var, at man skulle have været stoffri i mindst fire måneder og blev vurderet til at have potentiale til at komme i arbejde igen.

- Jeg havde sådan en fornemmelse af, at folk tænkte, hvad er han dog for én med sådan nogle grimme tænder. Han må jo være et dårligt menneske, siger Christian Tripler. 

- Når jeg havde spist noget lidt hårdt - stegt flæsk for eksempel. Så når jeg bed i det, var det lige som om at der knækkede en tand. den mørnede væk. De var jo ætset op af de kemikalier, jeg havde indtaget før i tiden. 

aandehullet.jpg
Læs også
Nyt forsøg overrasker: Pæne tænder får misbrugere i job
aandehullet.jpg
Læs også
Nyt forsøg overrasker: Pæne tænder får misbrugere i job

Partier bakker op

Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti er klar til at udbygge et forsøg om tandpleje til tidligere stofmisbrugere fra Vordingborg, skriver Avisen.dk. 

quote Vi skal naturligvis bygge videre på de erfaringer

Flemming Møller Mortensen, sundhedsordfører fra Socialdemokraterne

- Vi skal naturligvis bygge videre på de erfaringer. Det er også en udfordring at hjælpe dem, der stadig er misbrugere, så alle socialt udsatte borgere skal vi forsøge række ud til. Udfordringen er synlig og stor, og det her skal der rykkes på, siger sundhedsordfører fra Socialdemokraterne Flemming Møller Mortensen til Avisen.dk.

Han henviser til en aftale fra 2012, hvor Socialdemokraterne var med til at sætte 180 millioner kroner af til tandlægetilskud til socialt udsatte. Penge, som det har vist sig, ikke bliver brugt.

Også Venstre glæder sig over de gode erfaringer fra Vordingborg, men sundhedsordfører Jane Heitmann er ikke parat til at sende flere penge.

Både DF og S opfordrer også kommunerne til selv at lægge penge på bordet.


Nyhedsoverblik