Havvindmøller i Smålandsfarvandet droppes

Med regeringens planer om at droppe de kystnære havvindmøller, bliver havvindmølleparken i Smålandsfarvandet ikke til noget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Fredag kom det frem, at regeringen vil afskaffe PSO-afgiften gradvist og fremover gøre Danmarks grønne omstilling mulig ved hjælp af finansloven.

Regeringen foreslår, at afskaffelsen af PSO-afgiften skal ske fra 2017 til 2021, hvilket giver et hul i statskassen på 69,2 milliarder ifølge Ritzau. 

I den forbindelse har regeringen foreslået at afskaffe de kystnære havvindmølleparker i hele landet, som ellers skulle stå klar i 2020 . På den måde vil staten spare op mod 8 milliarder kroner.

For vores region betyder det, at en havvindmøllepark mellem Lolland, Sjælland og Langeland bliver droppet. 

I Smålandsfarvandet skulle der have ligget en kæmpe havvindmøllepark, som skulle levere op til 200 megawatt. Omkring 8 kilometer fra kysten ved Stigsnæs skulle der opsættes  mellem 123 og 220 meter høje havvindmøller. Men parken vil Venstre nu skrotte. 

Sammen med planerne om at droppe de kystnære havvindmøller, så har regeringen ifølge Ritzau også meldt ud, at de vil sætte et loft for budprisen på havvindmølleparken Kriegers Flak. Den ligger i farvandet mellem Møn, Sydsverige og Nordtyskland.

 

 


Nyhedsoverblik