Haslev-træner bliver ny landstræner i trampolinspring

Anette Dalsten har fået et nyt job som træner for det danske trampolin landshold. Hun skal sikre et godt samarbejde mellem klubberne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I 2015 mistede den danske trampolinsport sin elitestøtte fra Team Danmark, fordi ingen fra det danske landshold kvalificerede sig til de Olympiske Lege i Rio.

Det sendte den danske trampolinsport ud i lidt af en krise, hvor landsholdet ingen træner havde, og hvor elitespringerne ikke længere kunne mødes til træning i Idrættens Hus.

Men nu er første skridt i retningen mod et mere koordineret trampolinlandshold taget. Landsholdet har nemlig endelig fået ny træner i form af Haslev-træneren Anette Dalsten.

Det skriver Danmarks Gymnastik Forbund, GymDanmark, i en pressemeddelelse.

Ny struktur i elitearbejdet

Den nye landstræner er blandt andet blevet ansat til at arbejde specifikt med fokus på samarbejdet med klubberne, hvor al træning nu foregår.

- Jeg glæder mig til arbejdet med at udvikle og implementere en ny elitestruktur til gavn for trampolinsporten i Danmark, siger Anette Dalsten i pressemeddelelsen.

Hun glæder sig især til at stå i spidsen for, hvad hun kaldet ”et nyt set-up, hvor klubberne får en markant og vigtig rolle i udviklingen af trampolinspringere frem mod verdensklasseniveau”.

- Vilkårene for elitearbejdet er væsentligt ændret i forhold til tidligere, og det bliver interessant at være en central figur i opbygningen af den nye struktur, siger Anette Dalsten.

Skal sikre læring og sparring

Den nye landstræner skal også sikre læring og sparring klubtrænerne i mellem gennem uddannelsesseminarer og netværk, og det samarbejde ser direktøren i GymDanmark, Ditte Okholm-Naut, frem til.

- Den nye struktur stiller store krav til samarbejdsevner og lysten til at udvikle sig, ikke bare hos gymnasterne selv, men også hos trænerne, siger hun.

Anette Dalsten var landstræner for juniorlandsholdet i trampolin fra 1007 til januar 2016. Privat er hun uddannet lærer og underviser på Vestsjællands Idrætsefterskole.

 
  Foto: GymDanmark

 


Nyhedsoverblik