Guldborgsund er dyrest i Region Sjælland

Mens det koster 633 kroner i timen at få sagsbehandlet en byggetilladelse i Guldborgsund, så er det gratis i blandt andet Holbæk, Odsherred og Stevns.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hvis du skal have lov til at udvide huset med nogle kvadratmeter eller bygge drømmehuset, så koster det 633 kroner i timen at få ordnet papirarbejdet i Guldborgsund, mens de på kommunekontoret i Roskilde kan klare den samme opgave til kun 360 kroner i timen. I fem kommuner i Region Sjælland er byggetilladelsen til gengæld helt gratis. Det viser en ny opgørelse fra Dansk Byggeri.

En ny opgørelse fra Dansk Byggeri viser, at der er store forskelle på, hvilken timepris kommunerne fakturerer efter, når de sagsbehandler byggetilladelser til alt fra stald- og lagerbygninger til sommer- og parcelhuse.

Opgørelsen viser også, at Ringsted, Vordingborg og Sorø er på top ti over kommuner med de laveste timepriser i hele landet, og der er ingen kommuner fra Region Sjælland på listen over de ti dyreste.

- Det er meget positivt, at kommunerne er prisdygtige, og Roskilde har faktisk den anden laveste timepris i hele landet. Jeg håber også, at vi, når opgørelsen over ventetiden på en byggetilladelse kommer, kan se, at både timeprisen og ekspeditionstiden er blandt de laveste i landet, siger formand for Dansk Byggeri Sjælland, Niels Moestrup.

I alt har 22 kommuner valgt at gøre sagsbehandlingen af byggetilladelser gratis, og i Region Sjælland er det Holbæk, Lejre, Odsherred, Slagelse og Stevns, som har taget det skridt.

- Det er en god måde at byde alle, virksomheder som borgere, der vil bygge og investere i lokalområdet velkommen, og det kan jeg kun rose. Men selvom det er gratis, så er det stadig afgørende, at sagsbehandlingen er effektiv, så ingen venter unødvendigt på en byggetilladelse, siger Niels Moestrup.


Nyhedsoverblik