Geopark Festival åbner med internationalt præg

Torsdag starter den årlige Geopark Festival i Nykøbing Sjælland. Det er en traditionsrig festival, men i år er den lidt særlig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En sky af orange balloner, sten fra geoparken, arrangører, borgere og besøgende vil torsdag fylde Algade i Nykøbing Sjælland. Det er i anledning af startskuddet til Geopark Festival.

Med besøg fra kulturminister Bertel Haarder og efterfølgende middag, så kommer festivalen godt fra start inden en fire dage lang fest.

Fra torsdag klokken 17:30, og de næste tre dage frem, vil der blive afholdt mere end 100 begivenheder i Odsherred. Det vil være muligt at opleve alt det, som Odsherred har at byde på. Det være sig at lytte til eventyret om stenens liv eller nyde en kulinarisk tidsrejse i Stenstrup.

En del af UNESCO

Geopark Festival drives af lokale borgere, kulturinstitutioner og iværksættere i Odsherred - alle med udgangspunkt i Geopark Odsherred.

Og i år er det lidt særligt. Odsherred er nemlig blevet optaget i et helt nyt UNESCO-program kaldet International Geosience and Geoparks Program (IGGP).

Det er et program med fokus på Geoparker, der har en særlig international betydning og interesse.

Så nu, hvor Odsherred er en del af et internationalt netværk af geoparker, kan de kalde sig UNESCO Global Geopark Odsherred. En titel, der skal være med til at sætte sit præg på årets festival. Man kan nemlig, blandt mange ting, få et indblik i det gamle istidslangskab, der strækker gennem Odsherred.
 

Hvad er Geopark Odsherred?

  • Geopark Odsherred er hele Odsherred.
  • En geopark er et geografisk område, hvor landskabet er unikt og har en kulturhistorisk betydning for kunst og fødevareproduktionen.
  • Særligt ved Geopark Odsherred er, at man kan se landskabet, som det er formet under istiden.

Programmet

Festivalen løber som skrevet de næste tre dage, og i de to links herunder kan du finde hele programmet for arrangementerne

Geopark Festival Kalender 2016

Detaljeret program


Nyhedsoverblik