Frivillige skal hjælpe borgere med ondt i økonomien

Dansk Folkehjælp vil etablere frivillig økonomirådgivning i Kalundborg. Det skal hjælpe borgere, der har ondt i økonomien.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Nu er der hjælp forude, hvis man ikke er god med regnskaber.

For med Dansk Folkehjælp i front vil Kalundborg Kommune etablere frivillig økonomirådgivning, som skal hjælpe borgere, der har problemer med budgetter og gæld. 

- Vi møder en del borgere blandt andet i jobcentret, der efterspørger hjælp til at få styr på økonomien, siger Jens Folman, der er arbejdsmarkedschef i Kalundborg Kommune,  i en pressemeddelelse. 

quote Vi møder en del borgere blandt andet i jobcentret, der efterspørger hjælp til at få styr på økonomien

Jens Folman, arbejdsmarkedschef i Kalundborg Kommune

Anonymt og uafhængigt

Selv om Kalundborg Kommune er en samarbejdspartner, så forsikrer Dansk Folkehjælp, at rådgivningen er fuldstændig anonym og uafhængig. 

- Vi ved, at det er vigtigt for de borgere, der søger rådgivning, at det er uafhængige rådgivere, og at de har både tid og indsigt i problemstillingerne. Og det er for øvrigt også vigtigt for rådgiverne selv, siger John Pedersen, leder af Dansk Folkehjælps nationale afdeling,  i en pressemeddelelse.

Sådan foregår det

Lige nu går arbejdet ud på at finde fagligt kompetente frivillige, som kan bruge to til fire timer om måneden på at rådgive borgere. 

Når det er kommet på plads, vil de frivillige danne et team, hvor det så er planen at tilbyde rådgivning en gang om ugen. 

quote Det helt typiske rådgivningsforløb handler om at få skabt et overblik over indtægter og udgifter

John Pedersen, leder af Dansk Folkehjælps nationale afdeling

- Det helt typiske rådgivningsforløb handler om at få skabt et overblik over indtægter og udgifter og ikke mindst et samlet overblik over den gæld, man har, siger John Pedersen. 

- Når det er på plads, går vi så – sammen med borgeren - i gang med at få lavet aftaler med kreditorer, og på den måde kan vi lave et budget og en tilbagebetalingsplan, som er både realistisk og rimelig.


Nyhedsoverblik