Frivillige sætter ind mod vildkatte

Herreløse katte er et voksende problem i Guldborgsund Kommune. Frivillige forsøger nu at hjælpe de mange vildkatte til et bedre liv.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Dagens kattejagt er sat ind på Guldborg Havn. Målet er en vild killing, der er cirka 14 uger gammel. 

- Den er musegrå med hvide poter, og den er svær at fange, fortæller Jeanette Vellier, der frivilligt hjælper med at finde nye hjem til vildkatte, til TV ØST.

Det er Susanne Svale Nielsen, som har besluttet sig for at tage den musegrå killing til sig. Hun har i forvejen bragt en lille Cirkeline hjem til sine syv andre katte, og i dag går hun målrettet efter den musegrå, som hun har døbt Sofus.  

quote Mit hjerte kan ikke bære det. Jeg ved jo godt, at man ikke kan hjælpe hele verden, og det er jo også kun en dråbe i havet. Men nogen af dem kan man give et godt hjem

 Susanne Svale Nielsen, frivillig kattefanger

- Mit hjerte kan ikke bære det. Jeg ved jo godt, at man ikke kan hjælpe hele verden, og det er jo også kun en dråbe i havet. Men nogen af dem kan man give et godt hjem, så jeg glæder mig til at få ham hjem, fortæller hun.

Kæmper alene

Jeanette Vellier står bag Facebooksiden ”Vildkatte i Guldborgsund Kommune” og bruger størstedelen af sin fritid på at hjælpe herreløse katte i området.   

- Jeg hjælper dem, fordi der ikke er så mange andre, der gør det, fortæller hun.

I løbet af det seneste år har Jeanette Vellier hjulpet omkring 70 vildkatte på Lolland-Falster. Men der er ifølge hende mange flere katte, der har brug for hjælp. 

- Jeg har 26-28 vildkatte i Guldborgsund kommune, som jeg prøver at hjælpe med at indfange og neutralisere. Nogle af dem bliver genudsat, og nogle prøver vi at finde plejefamilier til, forklarer hun.

Kattene bliver flere og flere

Problemet er, at der kommer flere og flere katte, og mange af dem er misrøgtede. 

- De er underernærede og har det skidt. Mange af dem har øjenbetændelse, selvom de ikke er særligt gamle, fortæller Jeanette Vellier.

Med hjælp fra andre frivillige har Jeanette Vellier indsamlet over 1.200 underskrifter, som hun nu vil bruge til at få Guldborgsund Kommune til at hjælpe.

- Det er vigtigt, at Teknik- og Miljøudvalget kan se, at der er mange, der støtter op om det her og synes, at det er et problem, siger hun.

Kommunen ser ikke et problem

Guldborgsund Kommune oplever dog ikke, at problemet med vildkatte er særligt stort.

- 1.200 underskrifter gør indtryk, men vi vil også gerne have lidt substans i det her og være sikre på, at behovet er der, inden vi går ud og laver en aftale og bruger vores penge på det, siger formand for Teknik- og Miljøudvalg i Guldborgsund Kommune, Flemming Jantzen (Venstre).   

Kattens Værn har i øjeblikket en aftale med 45 danske kommuner om at indfange, mærke og sterilisere eller kastrere vilde katte. Men det lader altså ikke til, at Guldborgsund Kommune indgår en sådan aftale inden for nærmeste fremtid.

- Vi forholder os indtil videre stille og roligt, men jeg arkiverer de 1.200 underskrifter i sagen, og de vil selvfølgelig indgå i vores vurdering om, hvorvidt der er et problem, siger Flemming Jantzen.  


Nyhedsoverblik