Frederiksminde tror fortsat på Michelin-stjerne

På onsdag uddeles årets Michelin-stjerner, og Hotel Frederiksminde i Præstø tror og håber på, at de beholder den populære stjerne fra sidste år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hotel Frederiksminde i Præstø regner stærkt med at beholde den Michelin-stjerne, de fik for snart et år siden. På onsdag uddeles stjernerne igen og Frederiksminde er en af favoritterne.  

- Det ville være en forløsning og rigtigt dejligt at beholde vores stjerne fra sidste år. Det er selvfølgelig det, vi håber og tror på.  Dermed beviser vi, at stjernen fra sidste år ikke var en fejl, og at vi er gode nok, siger køkkenchefen på Hotel Frederiksminde, Jonas Mikkelsen, til TV ØST.

quote Dermed beviser vi, at stjernen fra sidste år ikke var en fejl, og at vi er gode nok

Jonas Mikkelsen, køkkenchef, Hotel Frederiksminde 

22 danske restauranter er på den nuværende Michelin-liste, hvoraf Hotel Frederiksminde er den eneste i vores landsdel. En enkelt restaurant har tre Michelin-stjerner, mens to andre hver har to stjerner. At Frederiksminde skulle blive beriget med endnu en stjerne, tror køkkenchefen dog ikke på.

- Det ville være fuldstændigt crazy, men det kommer ikke til at ske. Jeg tror, det er alt for hurtigt, og desuden er vi slet ikke gearet til det endnu. Men det ville da være uambitiøst at sige, at jeg ikke har lyst til to stjerner, siger Jonas Mikkelsen.

En ny type gæster

Det var den 24. februar sidste år, at Præstø-restauranten fik sin første Michelin-stjerne. Siden da har der været forrygende travlt i køkkenet. Så travlt, at Jonas Mikkelsen har ansat en assisterende køkkenchef.

- Det har været et travlt og fedt år med mange gæster. Vi fik et stort boost, da Michelin-stjernen kom, og vi har haft det bedste år rent økonomisk nogensinde. Og så ser det ud til at 2017 bliver endnu bedre, siger Jonas Mikkelsen.

quote Vi har haft det bedste år rent økonomisk nogensinde

Jonas Mikkelsen, køkkenchef, Hotel Frederiksminde 

De faste stamgæster og de lokale gæster har været flittige med at besøge hotellet det seneste år, men en ny type gæster har også fundet vej til Præstø.  

- Vi har fået flere udenlandske gæster, og så har vi set lidt flere foodies og madturister, der tager turen herned fra København, hvilket vi også lidt havde forudset, siger Jonas Mikkelsen.

Foodie er personer, der har en meget høj interesse for gastronomi.

Bliver i Præstø

Det er syv år siden, at Jonas Mikkelsen for første gang trådte i sine kokke-sko på hotellet i Præstø. Nu bor han i byen i eget hus med kæreste og to børn.

- Jeg kan godt lide naturen og roen, som jeg altid har sat pris på, men jeg har glemt i den tid, jeg har arbejdet og boet i København. Jeg tror, jeg ville få rigtigt svært ved at undvære det igen. Min tid med at bo i København er ovre, siger han til TV ØST.

quote Min tid med at bo i København er ovre

Jonas Mikkelsen, køkkenchef, Hotel Frederiksminde 

Jonas Mikkelsen er en eftertragtet herre, og selv om der er jobtilbud fra andre steder, har han fortsat ambitioner om at udvikle maden i Præstø – ligesom han også driver Rønnede Kro sammen med direktør Silja Brenna.

- Jeg tror, der sker en masse spændende ting i fremtiden, og jeg føler i hvert fald ikke, jeg er færdig her. Vi har besluttet os for, at det er her vi har vores base, siger Jonas Mikkelsen til TV ØST.

Odds på Frederiksminde

Danske Spil tror også på Hotel Frederiksmindes chancer for at beholde Michelin-stjernen. Hos Danske spil kan man nemlig spille på, om Frederiksminde og mange andre restauranter får mindst én Michelin-stjerne.

Mere om Jonas og Hotel Frederiksminde

Se med i aften på TV ØST, når vi viser en længere reportage med Jonas Mikkelsen og Hotel Frederiksminde. Det er klokken 19:30 på TV ØST.

Oddser man på Frederiksminde, får man kun pengene 1,20 igen. Dermed ligger hotellet lunt i svinget sammen med Restaurant Substans og Restaurant Gastromé i Aarhus. I den anden ende af skalaen ligger Restaurant Ros i Sønderjylland. Får de en Michelin-stjerne, får man hele 10 af sit oddsede beløb igen.

Her i landsdelen er Restaurant Babette i Vordingborg og Slotskøkkennet på Dragsholm Slot også mulige kandidater til en Michelin-stjerne. 


Nyhedsoverblik