Fra kontanthjælp til sin egen chef: Kommunen hjalp Henrik i gang

Førhen var Henrik Hass på kontanthjælp, men nu har kommunen hjulpet ham til at starte sin egen virksomhed.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Henrik Hass har altid haft en stor passion for højtalere og god lyd. Og fra sit hjem i Nykøbing Falster kører han nu sin egen højtalervirksomhed HD-Sounds.

- Jeg har nok været lidt heldigere end andre i form af, at jeg har været i branchen i 18 år. Det har været min hobby, som er blevet mit arbejde nu, siger Henrik Hass.

quote Det har betydet, at min hobby er blevet til mit arbejde, og jeg kan leve af det. Og det har betydet, at jeg er min egen chef

Henrik Hass

Han er i dag selvstændig med eget CVR-nummer og hjemmeside, hvor han sælger specialdesignede højtalere. Samtidig udlejer han udstyr til diverse events, firmaer og festivaler. 

Og at han overhovedet har sin egen forretning, kan han blandt andet takke Guldborgsund Kommune for.

Henrik Hass
Læs også
Kommune satser på ny strategi: Ledige skal være iværksættere
Henrik Hass
Læs også
Kommune satser på ny strategi: Ledige skal være iværksættere

Fik hjælp af kommunen

Henrik Hass er nemlig en af de 18 deltagere, der har gennemført kurset ’High Speed Iværksætteri’. Over 13 uger har han sammen med andre ledige fået hjælp til at starte sin egen virksomhed op.  

Guldborgsund kommune har nemlig i samarbejde med Center for Arbejdsmarkedet, Business Lolland Falster, Pajor Reklamebureau og konsulenthuset Provi lavet en såkaldt uddannelsespakke.

Målet med projektet har været at give ledige hjælp til at blive iværksættere og samtidig gøre dem uafhængige af offentlig forsørgelse.

Og hjælpen er nødvendig, for ifølge Henrik Hass er det ikke så ligetil for en som ham at gå iværksættervejen.

- Det er ikke bare lige at starte et firma. Det er rigtig mange ting, der skal bearbejdes der, siger Henrik Hass, og fortsætter:

- Det, der har været sværest for mig, er, at jeg er startet fra scratch. Jeg har faktisk startet i januar uden egentlig at have en krone og via det her firma prøvet at arbejde mig op til, at jeg har fået en anonym investor, som har smidt penge i firmaet.

Artiklen fortsætter under billedet.

Henrik Hass sælger nu højtalere online via sin egen virksomhed.
Henrik Hass sælger nu højtalere online via sin egen virksomhed. Foto: Ida Valsted - TV ØST

Hobby er blevet arbejde

Henrik Hass har nu ikke altid været selvstændig. Han er egentlig uddannet skibsmekaniker og har arbejdet en del på vandet.

- Mit liv har været en blandet landhandel. Jeg er uddannet skibsmekaniker, og det har gjort, når jeg har rejst og sejlet så meget, at mit sociale netværk i Danmark ikke har været så stort, siger han.

Efter han kom til Danmark, har han i mange år været langtidsledig. Og her har han været afhængig af sin kontanthjælp. 

Men sidste efterår kom han på iværksætterkurset, og her har han blandt fået hjælp til at udarbejde forretningsplaner, driftsbudget og til at oprette et CVR-nummer.

Undervejs har han også fået en hjælpende hånd med at opsætte sin egen hjemmeside, lave visitkort og få idéer til, hvordan man laver reklamer og får fat i nye kunder.

Og i dag er han ikke længere på kontanthjælp, da han kan leve af sin forretning.

- Det har betydet, at min hobby er blevet til mit arbejde, og jeg kan leve af det. Og det har betydet, at jeg er min egen chef, siger han og fortsætter:

- Det er jo noget jeg elsker at lave, så jeg har et stort smil på arbejdet, hvilket kunder jo også godt kan lide.

Han har nu eget firma, CVR-nummer, og en medarbejder ansat i fleksjob 48 timer om måneden.


Nyhedsoverblik