Forsvarer efter frifindelse i voldtægtssag: - Min klient er meget lettet over afgørelsen

Østre Landsret har i dag frifundet en 39-årig lastbilchauffør fra Næstved for 12 voldtægter. Han er blevet dømt for vold og vidnetrusler.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En 39-årig lastbilchauffør fra Næstved er her til formiddag blevet frikendt for otte voldtægter, som han ellers var blevet dømt for i byretten.

Han var tiltalt for i alt 12 voldtægter, men er blevet frifundet for dem alle, oplyser mandens forsvarer, Morten Wosylus Kamp, til TV ØST.

I Retten i Næstved blev manden i marts idømt syv års fængsel for voldtægterne og vold – alle begået mod mandens daværende kæreste. Men Østre Landsret mente altså ikke, at der var grundlag for at dømme ham.

quote Der var så stor en usikkerhed om, hvad der var foregået i det her forhold, at det ikke kunne lægges til grund, at min klient havde til hensigt at begå voldtægt mod vedkommende

Morten Wosylus Kamp, forsvarer

- Et flertal af nævningene fandt ikke, at den forklaring, der blev afgivet, kunne danne grundlag for en domsfældelse. Det vil sige, at der var så stor en usikkerhed om, hvad der var foregået i det her forhold, at det ikke kunne lægges til grund, at min klient havde til hensigt at begå voldtægt mod vedkommende. Derfor blev han frifundet, siger forsvareren.

Er blevet løsladt

Den 39-årige mand blev dog kendt skyldig i vold og vidnetrusler mod den tidligere kæreste. Han blev idømt otte måneders fængsel, men har allerede siddet varetægtsfængslet i længere tid end det. Derfor er han nu blevet løsladt.

- Min klient er meget lettet over afgørelsen og over at blive frifundet i dag. Han er glad for at være på fri fod efter lang tids varetægtsfængsling. Sagen har påvirket ham meget. Det har været hårdt, det er der ingen tvivl om, siger Morten Wosylus Kamp.

Østre Landsret
Læs også
Chauffør går fri for otte voldtægter - fik syv år i byretten
Østre Landsret
Læs også
Chauffør går fri for otte voldtægter - fik syv år i byretten

Voldtægterne og volden, som byretten fandt manden skyldig i, skulle være foregået fra december 2016 til august 2017 i både hans og kærestens hjem samt i hans lastbil.

Ved en af de påståede voldtægter, som han nu er frifundet for, hævdede anklagemyndigheden, at manden havde bundet kæresten til en seng og stoppet en rød kugle i munden på hende, så hun ikke kunne skrige.

quote Han er glad for at være på fri fod efter lang tids varetægtsfængsling. Sagen har påvirket ham meget. Det har været hårdt, det er der ingen tvivl om

Morten Wosylus Kamp, forsvarer

Herefter stod voldtægten på gennem fem timer, lød påstanden. Undervejs førte han ifølge anklagemyndigheden i øvrigt en køkkenkniv op langs kærestens inderlår, mens han truende udtalte: "er du klar over, at Peter Lundin er min bedste ven".

Vil overveje erstatningskrav

Men disse elementer har landsretten altså valgt at forkaste.

- Det har en sag i et tumultarisk samlivsforhold, hvor de involverede parter også har haft et udpræget misbrug af den ene eller anden art i perioden. Det efterlader et rodet indtryk af, hvad der skulle være foregået, siger mandens forsvarer.

Retten i Næstved
Læs også
Lastbilchauffør idømt syv års fængsel for otte voldtægter af ekskæreste
Retten i Næstved
Læs også
Lastbilchauffør idømt syv års fængsel for otte voldtægter af ekskæreste

Han vil nu sammen med sin klient overveje, om der skal kræves erstatning for den tid, som den 39-årig har siddet fængslet, udover den straf han har fået.


Nyhedsoverblik