Forslag: Risikovirksomhed skal kunne udvide

Et enigt Miljø- og Klimaudvalg besluttede i går at udarbejde et nyt forslag, der skal gøre det muligt for medicinalfirmaet Lundbeck at udvide.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I begyndelsen af november blev der midlertidigt sat en stopper for medicinalfirmaet Lundbecks udvidelser af deres fabrik i Lumsås i Odsherred, men nu skal sommerhusejere og andre naboer til virksomheden igen til at læse lokalplansforslag og myndighedsvurderinger.

Miljø- og Klimaudvalget i Odsherred Kommune besluttede nemlig tirsdag at genudsende et forslag til en lokalplan, som gør det muligt for medicinalfirmaet at bygge nyt. 

LumsaasogLundbeck
Læs også
Klage bremser Lundbecks fabriksudvidelse
LumsaasogLundbeck
Læs også
Klage bremser Lundbecks fabriksudvidelse

Risikovirksomhed 

I februar afgjorde Miljøstyrelsen, at H. Lundbeck A/S er en såkaldt risikovirksomhed.

En virksomhed kaldes en risikovirksomhed, hvis den opbevarer en vis mængde farlige stoffer, der kan føre til uheld med alvorlige konsekvenser for mennesker og miljø i og udenfor virksomheden.

Miljøstyrelsens afgørelse betyder blandt andet, at det ikke kun er Odsherred Kommune, der skal vurdere, om medicinalfirmaet kan udvide deres fabrik. Miljøstyrelsen, det kommunale redningsberedskab og Arbejdstilsynet skal også involveres, og i nogle tilfælde skal andre myndigheder, som for eksempel Beredskabsstyrelsen, Politiet og Sikkerhedsstyrelsen, også inddrages. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Paw Pedersen, formand for Miljø- og Klimaudvalget i Odsherred Kommune, har stemt for udarbejdelsen af en ny lokalplan.
Paw Pedersen, formand for Miljø- og Klimaudvalget i Odsherred Kommune, har stemt for udarbejdelsen af en ny lokalplan. Foto: Facebook / Paw Pedersen

Alle stemte for

Det var et enigt Miljø- og Klimaudvalg, der stemte for udarbejdelsen af den nye lokalplan. I følge udvalgsformanden skyldes det blandt andet, at det var nogle få bagateller, der fik Planklagenævnet til at annullere den oprindelige lokalplan.

- Planklagenævnet har været inde i sagen, og har kigget på den lange række af klagepunkter. De havde ingen kritik af miljødelen, men den tidligere lokalplan faldt på to mindre ting, som var ret bagatel-agtige, kan man sige. Det bliver der rettet op på, siger formand Paw Pedersen (O).  

Lundbeck Lumsås
Læs også
Kommune i møde med medicinalgigant – ny lokalplan skal igen give liv til udvidelsesplaner
Lundbeck Lumsås
Læs også
Kommune i møde med medicinalgigant – ny lokalplan skal igen give liv til udvidelsesplaner

Efter bogen

Paw Pedersen mener, at det er godt, at flere myndigheder indrages i godkendelsen af udviddelserne af Lundbeck. 
- Jeg tror alle kan være godt tjent med det, så er alt gået efter bogen, siger han. 

Paw Pedersen fortæller, at det nye forslag vil blive sendt i høring, ligesom alle andre forslag til ændring af en lokalplan. 

- Det er den normale procedure, vi sætter i gang, siger han. 


Nyhedsoverblik