Forældre demonstrerer for at redde skoler

Ringsted vil slå skolernes ledelser og bestyrelser sammen. Det har mødt modstand fra både skoler og forældre, som nu kulminerer i en demonstration.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Forældre og børn går tirsdag aften på gaden.

For en sammenslutning af skolebestyrelser og forældrebestyrelser fra børnehaver og vuggestuer har valgt at arrangere en demonstration på Torvet i Ringsted.

Det sker, fordi Ringsted Kommune leger med ideen om at indføre områdeledelse på skole- og børneområdet. Et tiltag, der altså møder kraftig modstand fra lærere og forældre. 

quote Det er en hyldest til vores lokale institutioner og et pænt nej tak til områdeledelse

Jan Heideby, skolebestyrelsesformand på Søholmskolen 

Helt kort betyder områdeledelse, at nogle på flere skoler og dagtilbud skal ledelsen samles på færre hænder, og bestyrelserne lægges sammen. 

- Det er en hyldest til vores lokale institutioner og et pænt nej tak til områdeledelse, siger Jan Heidebo, som er skolebestyrelsesformand på Søholmskolen. 

Skal have mulighed for at sige sin mening

Demonstrationen er arrangeret for forældrene. For de skal også have mulighed for at give sin mening til kende i sagen, som ellers godt kan drukne i politikkersnak. 

Jan Heidebo fortæller, at omkring klokken 19 vil borgmesteren tale til de fremmødte. Dernæst vil der være status på underskriftsindsamlingen mod områdeledelse. Samtidig vil de blå spejdere holde demonstranterne varme med mad og kaffe. 

- Hvis det var en sommeraften, var der nok kommet 300 mennesker. Men i dag, hvor det sner, så skal der nok noget mere til for at få folk op af sofaen igen. Så hvis der kommer 200, så er jeg glad, siger Jan Heidebo. 

- 100 er også fint. Det er jo en markering. 

Den 28. februar bliver det afgjort, om områdeledelse bliver indført eller ej. 

Her sker det

Man mødes på P-Plads bag Outlet centeret kl. 18.45 og går mod Torvet i Ringsted
Lidt over klokken 19 vil borgmesteren holde tale

 


Nyhedsoverblik